Recept
« Terug naar recepten
Pittig varkensvlees met sperziebonen
PT30M
Pittig varkensvlees met sperziebonen
Een heerlijk pittig varkensvlees met sperziebonen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ma - M. Kruining 241112
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig varkensvlees met sperziebonen te bereiden
De ui pellen en snipperen.
De paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
In hapjespan olie verhitten.
Hierin de ui circa 2 minuten fruiten.
Het vlees circa 5 minuten bakken.
Intussen de sperziebonen schoonmaken en in vieren snijden.
Knoflook boven het vlees uitpersen.
Toevoegen aan vlees: sambal, ketjap, 1 dl water en bouillonpoeder.
De sperziebonen en paprika erdoor scheppen.
Met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar laten worden.
Intussen in een zeef de taugé afspoelen en uit laten lekken.
De taugé op het laatst door het vleesmengsel scheppen.
Op smaak maken met sambal en ketjap.
Lekker met rijst.
De paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
In hapjespan olie verhitten.
Hierin de ui circa 2 minuten fruiten.
Het vlees circa 5 minuten bakken.
Intussen de sperziebonen schoonmaken en in vieren snijden.
Knoflook boven het vlees uitpersen.
Toevoegen aan vlees: sambal, ketjap, 1 dl water en bouillonpoeder.
De sperziebonen en paprika erdoor scheppen.
Met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar laten worden.
Intussen in een zeef de taugé afspoelen en uit laten lekken.
De taugé op het laatst door het vleesmengsel scheppen.
Op smaak maken met sambal en ketjap.
Lekker met rijst.