Recept
« Terug naar recepten
Pittig-zoete eiermie met groenten en knoflook
PT30M
Pittig-zoete eiermie met groenten en knoflook
Een heerlijk pittig-zoete eiermie met groenten en knoflook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lilith Inanna
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig-zoete eiermie met groenten en knoflook te bereiden
Maak de sperzieboontjes schoon, halveer ze en kook ze beetgaar in ongeveer 8 minuten. Giet af en laat ze uitlekken. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de helften in smalle reepjes. Verhit de rijst- of zonnebloemolie in een wok, koekenpan of hapjespan en fruit daarin de rode peper niet te hard, een minuutje of drie. Voeg dan de beetgare sperzieboontjes toe en roer goed door. Laat even meewarmen op laag pitje. Intussen de eiermie bereiden zoals op de verpakking staat aangegeven, maar met het bouillonblokje aan het water toegevoegd. Voeg als de mie bijna klaar is, de doperwtjes aan het bonenmengsel toe (erwtjes moeten knapperig blijven). Snijd het lenteuitje in ragfijne ringetjes. Klop in een kommetjes de eieren los met de chili sauce en de lenteui. Giet de mie af en voeg bij de boontjes en erwtjes. Zet het vuur wat hoger en bak het geheel even flink, terwijl je roert. Vuur weer laag zetten en het eiermengel erboven uitgieten en meteen daarna de knoflook erboven uitpersen en het citroensap toevoegen. Eventjes goed doorroeren. Snijd de taugé iets kleiner en voeg die als laatste toe. De taugé moet alleen warm worden, niet gaar. Schep de mie in twee voorverwarmde kommen en sprenkel er vlak voor het opdienen de sesamolie over.
s.dool zegt: