Recept
« Terug naar recepten
Pittige Andijvie
PT10M
Pittige Andijvie
Een heerlijk pittige andijvie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katja Stroo
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
3 a 4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Andijvie te bereiden
Snipper de ui en fruit deze samen met het teentje knoflook goudgeel.
Dan het spek toevoegen en zachtjes meebakken.
Ze vervolgens weer uit de pan scheppen en uit laten lekken op keukenpapier.
De andijvie wordt in repen gesneden en omscheppend in het bakvet bereidt totdat ze geslonken is. Nu de ketjap toevoegen waarna de andijvie wordt bestrooid met de ui en de spekblokjes.
Dan het spek toevoegen en zachtjes meebakken.
Ze vervolgens weer uit de pan scheppen en uit laten lekken op keukenpapier.
De andijvie wordt in repen gesneden en omscheppend in het bakvet bereidt totdat ze geslonken is. Nu de ketjap toevoegen waarna de andijvie wordt bestrooid met de ui en de spekblokjes.
enilorac zegt: