Recept
« Terug naar recepten
Pittige bladsalade
PT20M
Pittige bladsalade
Een heerlijk pittige bladsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige bladsalade te bereiden
Meng in een grote slakom met een garde azijn, zout en peper door de sjalotjes.
Schenk er al kloppend in een dun straaltje de olijfolie bij en blijf kloppen tot de vinaigrette mooi lobbig is.
Was de slablaadjes in ruim koud water en droog ze in een slacentrifuge of tussen een schone theedoek.
Hussel de blaadjes en eventueel bloemen door de vinaigrette.
Schenk er al kloppend in een dun straaltje de olijfolie bij en blijf kloppen tot de vinaigrette mooi lobbig is.
Was de slablaadjes in ruim koud water en droog ze in een slacentrifuge of tussen een schone theedoek.
Hussel de blaadjes en eventueel bloemen door de vinaigrette.