Recept
« Terug naar recepten
Pittige Boerenkool-gehaktschotel, Indisch getint
PT45M
Pittige Boerenkool-gehaktschotel, Indisch getint
Een heerlijk pittige boerenkool-gehaktschotel, indisch getint recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jiri
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Boerenkool-gehaktschotel, Indisch getint te bereiden
Verwarm de oven voor op 225grC.
Kook de aardappelen en de boerenkool in 20 minuutjes gaar in voldoende water met het kruidenbouillonblokje.
Giet dan af en maak er met melk, boter en de mosterd een fijne stamp van.
Fruit de ui, knoflook en peper in de boter in de koekenpan en meng het gehakt erdoor. Bak dit rul en voeg dan de tomatenpuree, mosterd en bouillon toe en laat dit een minuut of 10 stoven tot het een iets dikkere, smeuiige saus is geworden.
Doe de gehaktsaus onder in de ovenschaal en verdeel de boerenkoolstamppot hieroverheen.
Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal in het midden van de oven tot de kaas mooi goudbruin gegratineerd is. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen. Eet smakelijk!
Kook de aardappelen en de boerenkool in 20 minuutjes gaar in voldoende water met het kruidenbouillonblokje.
Giet dan af en maak er met melk, boter en de mosterd een fijne stamp van.
Fruit de ui, knoflook en peper in de boter in de koekenpan en meng het gehakt erdoor. Bak dit rul en voeg dan de tomatenpuree, mosterd en bouillon toe en laat dit een minuut of 10 stoven tot het een iets dikkere, smeuiige saus is geworden.
Doe de gehaktsaus onder in de ovenschaal en verdeel de boerenkoolstamppot hieroverheen.
Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal in het midden van de oven tot de kaas mooi goudbruin gegratineerd is. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen. Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Mijn vriend Jiri die niet zo van de Hollandse pot is, was aan het experimenteren en dit kwam eruit. Erg lekker!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Edsel zegt:
Wel rookworst heel klein gesneden, zeg maar net als traditionele boerenkool met worst.
Vervolgens heb ik gewoon de boerenkool door het gehaktmengsel gedaan en goed met elkaar geroerd.
Beetje 4 seizoenenpeper voor de smaak.
Het was heel erg lekker dank je voor dit recept.
erwin delarosa zegt:
Barbara Metz zegt:
edelarosa zegt:
Anna zegt:
whhendriks zegt:
lily strijbosch zegt: