KookJij

Pittige Boerenkool-gehaktschotel, Indisch getint

Een heerlijk pittige boerenkool-gehaktschotel, indisch getint recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jiri
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Boerenkool-gehaktschotel, Indisch getint te bereiden

Verwarm de oven voor op 225grC.

Kook de aardappelen en de boerenkool in 20 minuutjes gaar in voldoende water met het kruidenbouillonblokje.
Giet dan af en maak er met melk, boter en de mosterd een fijne stamp van.

Fruit de ui, knoflook en peper in de boter in de koekenpan en meng het gehakt erdoor. Bak dit rul en voeg dan de tomatenpuree, mosterd en bouillon toe en laat dit een minuut of 10 stoven tot het een iets dikkere, smeuiige saus is geworden.

Doe de gehaktsaus onder in de ovenschaal en verdeel de boerenkoolstamppot hieroverheen.
Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal in het midden van de oven tot de kaas mooi goudbruin gegratineerd is. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen. Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Mijn vriend Jiri die niet zo van de Hollandse pot is, was aan het experimenteren en dit kwam eruit. Erg lekker!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lily strijbosch

lily strijbosch zegt:
Een beetje, ongeveer 2 eetlepels geraspte gember smaakt er ook erg lekker onder.
Edsel

Edsel zegt:
Ik heb dit recept gemaakt maar heb geen melk en boter door de boerenkool met aardappel gedaan.
Wel rookworst heel klein gesneden, zeg maar net als traditionele boerenkool met worst.
Vervolgens heb ik gewoon de boerenkool door het gehaktmengsel gedaan en goed met elkaar geroerd.
Beetje 4 seizoenenpeper voor de smaak.

Het was heel erg lekker dank je voor dit recept.
erwin delarosa

erwin delarosa zegt:
Hoi Barbara, ik zie dit ook niet als kritiek hoor, als je dat niet lekker vind gewoon niet doen natuurlijk! En Yildiz ken ik wel, die hebben wel meer lekkere sauzen. Volgende keer ga ik er die ook eens bij eten, sambal lust ik - ondertussen - overal wel bij ;)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Vind de kaas erbij geen succes! Van het merk YILDIZ is er tomatenketchup of een sambal variant te koop en als je er een streep(je) daarvan overheen doet/of je mengt het erdoorheen, krijg je een andere smaakbeleving en het is óók smakelijk er gewoon sambal erbij te eten. :D geen kritiek, hoor, gewoon een opmerking :p:D
edelarosa

edelarosa zegt:
Nou Gea, ik hoop het van harte, probeer het gerust eens. En Anna en whhwendriks, graag gedaan!
gea

gea zegt:
Wellicht ga ik boerenkool op deze manier ook lekker vinden?????
Anna

Anna zegt:
Lijkt me zeker de moeite waard. Wij eten graag boerenkool, er komt straks weer genoeg van ons kostgrondje;-) Maar eens anders dan traditioneel...heerlijk!;):D
whhendriks

whhendriks zegt:
Lijkt mij erg lekker, een bijzondere manier van boerenkool. Ik ga het maken één dezer dagen. Bedankt voor het recept.