Recept
« Terug naar recepten
Pittige bruinebonensoep
PT60M
Pittige bruinebonensoep
Een heerlijk pittige bruinebonensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige bruinebonensoep te bereiden
2,5 Liter water met daar in de bonen, selderij en peterselie, de klein gesneden prei, laurier, zout en peper en het bouillonblokje aan de kook brengen, 10 minuten laten koken.
Het laurierblad uitnemen.
De rest door een zeef draaien.
De uien en spek licht aanbakken samen met de sambal en kerrie en voeg dit toe aan de soep.
De tomatenpuree toevoegen aan de soep.
Het gehakt kruiden naar smaak en het los toe voegen aan de soep.
Alles al roerend aan de kook brengen en als laatste voeg je de melk toe.
Het laurierblad uitnemen.
De rest door een zeef draaien.
De uien en spek licht aanbakken samen met de sambal en kerrie en voeg dit toe aan de soep.
De tomatenpuree toevoegen aan de soep.
Het gehakt kruiden naar smaak en het los toe voegen aan de soep.
Alles al roerend aan de kook brengen en als laatste voeg je de melk toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
arkskesnaar zegt:
truitje zegt: