Recept
« Terug naar recepten
Pittige Curaçaose surimi
PT10M
Pittige Curaçaose surimi
Een heerlijk pittige curaçaose surimi recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 a 10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
mijn zus Alice
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Curaçaose surimi te bereiden
De pepers van steeltjes, zaadjes en zaadlijsten ontdoen en in stukjes snijden. Kun je goed tegen pepers, dan hoef je ze alleen maar in ringen te snijden (zonder steeltjes), de zaadjes zijn het scherpst.
Elke surimistick in 4 of 5 stukken snijden. Bestrooi de sticks met cajunkruiden. Hoeveelheid naar eigen smaak, je kunt ze altijd nog extra kruiden.
Roer de stukjes Spaanse pepers er ook door.
Meng in een schaaltje wat mayonaise met een klein beetje azijn. Proeven of het naar je zin is, anders meer mayo of azijn. Het moet wat zuurfris zijn. Zout en peper indien nodig en desgewenst wat kappertjes.
Roer dit mengsel goed door de surimisticks en zet alles in de koelkast. Hoe langer je dit met rust laat, hoe scherper de smaak zal worden.
Pas op, het kan behoorlijk pittig zijn.
Elke surimistick in 4 of 5 stukken snijden. Bestrooi de sticks met cajunkruiden. Hoeveelheid naar eigen smaak, je kunt ze altijd nog extra kruiden.
Roer de stukjes Spaanse pepers er ook door.
Meng in een schaaltje wat mayonaise met een klein beetje azijn. Proeven of het naar je zin is, anders meer mayo of azijn. Het moet wat zuurfris zijn. Zout en peper indien nodig en desgewenst wat kappertjes.
Roer dit mengsel goed door de surimisticks en zet alles in de koelkast. Hoe langer je dit met rust laat, hoe scherper de smaak zal worden.
Pas op, het kan behoorlijk pittig zijn.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Dit recept is van mijn nu overleden zus (Curaçao). Ze was een goede kokkin.