Hou je niet van koriander neem dan gehakte peterselie, smaakt ook prima.
Wij hebben dit gegeten met kleine warme broodjes als voorgerecht, Ook lekker als buffetgerecht .
Recept
« Terug naar recepten
Pittige gemarineerde garnalen met koriander
PT10M
Pittige gemarineerde garnalen met koriander
Een eenvoudig voorgerechtje uit de AH-serie Streekkeukens Portugal. Goed voor te bereiden en erg lekker. Let op de marinadetijd van 24 uur
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hapjes - Koud
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
62 kCal energie
11 Gram eiwit
0,65 Gram vet
2 Gram koolhydraten
11 Gram eiwit
0,65 Gram vet
2 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
AH-serie Streekkeukens Portugal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige gemarineerde garnalen met koriander te bereiden
- Knoflook pellen en halveren. Ui pellen en in hele dunne ringen snijden.
- In pan olie verhitten en ui met knoflook en laurier op laag vuur in 5 minuten glazig bakken.
- Pepertje erboven verkruimelen.
- Koriander grof hakken.
- Azijn bij uienmengsel schenken. Garnalen en koriander erdoor roeren en op laag vuur nog 3 minuten verwarmen.
- Garnalen in marinade laten afkoelen en minstens 24 uur afgedekt in koelkast zetten