KookJij

Pittige groentesoep

Een heerlijk pittige groentesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige groentesoep te bereiden

Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig. Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert. Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

enilorac

enilorac zegt:
Voor de vegetarische versie vervang je de vleesbouillon door groentebouillon. In plaats van 500 gr. rundergehakt gebruik je 300 gram sperziebonen en 200 gr diepvries tuinerwten. De tuinerwten voeg je pas de laatste 5 minuten toe. Is de soep te gevuld, speel dan met de hoeveelheid water.
Eet smakelijk.