Recept
« Terug naar recepten
Pittige Indische runderstoofschotel
PT150M
Pittige Indische runderstoofschotel
Een heerlijk pittige indische runderstoofschotel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Uit de familie van mijn vriend Jiri
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Indische runderstoofschotel te bereiden
Meng de vleesblokjes met peper, zout en djahe onder elkaar en laat een kwartiertje intrekken.
Smelt de boter en bak hierin de vleesblokjes rondom bruin. Bak dan de sjalotjes, knoflook, peper en gemberwortel een minuutje mee en doe de djeroek of laurier erbij. Blus af met de ketjap en bouillon en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en laat het vlees 2,5uur stoven, roer af en toe door. Meng dan de kokosmelk erdoor, strooi er de bladselderij en uitjes over en roer nog een keer goed door. De stoof kan nu geserveerd worden, Selamet Makan!
Smelt de boter en bak hierin de vleesblokjes rondom bruin. Bak dan de sjalotjes, knoflook, peper en gemberwortel een minuutje mee en doe de djeroek of laurier erbij. Blus af met de ketjap en bouillon en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en laat het vlees 2,5uur stoven, roer af en toe door. Meng dan de kokosmelk erdoor, strooi er de bladselderij en uitjes over en roer nog een keer goed door. De stoof kan nu geserveerd worden, Selamet Makan!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin zegt:
gea zegt:
vandecasteele denise zegt:
gea zegt:
derbyke zegt:
:);):p
Tanja zegt: