Recept
« Terug naar recepten
Pittige ingemaakte komkommerpartjes
PT20M
Pittige ingemaakte komkommerpartjes
De komkommerpartjes zijn pittig ingemaakt op balsamicoazijn met sambal en rode peper Lekker bij je nasi of bami.
bijvoorbeeld ook bi nasi en bami.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige ingemaakte komkommerpartjes te bereiden
- Schil de komkommers gedeeltelijk. (Je mag natuurlijk de schil ook laten zitten als je dat liever doet). Halveer de komkommers en schep met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in dunne schuine plakken.
- Verwarm in een steelpan 300 ml water met de sambal, azijn, suiker en korianderzaad. Laat even afkoelen.
- Spoel de potten en deksel om met kokend water.
- Verdeelde de schijfjes komkommer over de potten, voeg de rode peper toe en giet het pekelwater erover.
- Laat minimaal 4 uur in de koelkast staan, het liefst een hele nacht, voordat je de komkommer gaat gebruiken.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Bewaar de ongeopende pot op een koele, donkere en droge plaats. De ingemaakte komkommer blijft dan circa drie maanden goed. Na opening kun je de komkommer nog een paar dagen bewaren in de koelkast.