Recept
« Terug naar recepten
Pittige kip-saucijzen-broodjes
PT40M
Pittige kip-saucijzen-broodjes
Een heerlijk pittige kip-saucijzen-broodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige kip-saucijzen-broodjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij de kipfilet en het spek in reepjes. Pel en snipper de ui. Doe de kipreepjes, ontbijtspek, ui, ei en tobasco of chilisaus in de foodprocessor of keukenmachine en schakel de motor kort in. De massa mag niet te fijn worden. Meng de fijngesneden peterselie door het "kipgehakt".
Bereidingswijze
Leg aan één kant van het plakje bladerdeeg een deel van de vulling en rol het andere deel eroverheen. Plak eventueel vast met water. Klop de eidooier los en bestrijk de saucijzenbroodjes hiermee. Bestrooi met wat sesamzaad. Bak de zin het midden van de oven in ± 20 minuten bruin en gaar.
Bereidingswijze
Leg aan één kant van het plakje bladerdeeg een deel van de vulling en rol het andere deel eroverheen. Plak eventueel vast met water. Klop de eidooier los en bestrijk de saucijzenbroodjes hiermee. Bestrooi met wat sesamzaad. Bak de zin het midden van de oven in ± 20 minuten bruin en gaar.
helen zegt: