Recept
« Terug naar recepten
Pittige krabbetjes in saus
PT1M
Pittige krabbetjes in saus
Een heerlijk pittige krabbetjes in saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Veldmuis 8
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Spar met eigen twist
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige krabbetjes in saus te bereiden
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de krabbetjes in stukken van 2 ribbetjes dik.
Meng de olie, knoflook, ketjap, djahe, trassi, suiker, mirin en sambal met elkaar en en leg daar de krabbetjes in te marineren. Zet dit afgedekt minstens een uur in de koelkast.
Verhit een braadpan en bak de krabbetjes bruin. Voeg de bosui toe en bak deze even mee en voeg dan de bouillon en de (overgebleven) marinade toe. Breng dit aan de kook en stoof de krabbetjes afgedekt in 45 min. gaar.
Leg de krabbetjes op een voorverwarmde schaal en roer wat maïzena door het stoofvocht en blijf roeren tot de saus dik is.
Schenk de saus over de krabbetjes en serveer met rijst en een groentegerecht.
Meng de olie, knoflook, ketjap, djahe, trassi, suiker, mirin en sambal met elkaar en en leg daar de krabbetjes in te marineren. Zet dit afgedekt minstens een uur in de koelkast.
Verhit een braadpan en bak de krabbetjes bruin. Voeg de bosui toe en bak deze even mee en voeg dan de bouillon en de (overgebleven) marinade toe. Breng dit aan de kook en stoof de krabbetjes afgedekt in 45 min. gaar.
Leg de krabbetjes op een voorverwarmde schaal en roer wat maïzena door het stoofvocht en blijf roeren tot de saus dik is.
Schenk de saus over de krabbetjes en serveer met rijst en een groentegerecht.