Ook prima als voor- of lunchgerecht.
Hoeveelheden kun je aanpassen. Ik doe er een vers pepertje kleingesneden bij de room.
In plaats van de geroosterde tomaatjes gebruik ik ook wel kerstomaatjes in 2en.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige macaroni met mosterd en kaas (oven)
PT50M
Pittige macaroni met mosterd en kaas (oven)
Een heerlijk pittige macaroni met mosterd en kaas (oven) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
500 kCal energie
27 Gram vet
27 Gram vet
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Best Comfort Food
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige macaroni met mosterd en kaas (oven) te bereiden
Oven op 185/190 gr. C
1. De ovenschaal bespuiten met kookspray (of invetten)
2. De macaroni volgens kookaanwijzing al dente koken (minimumkooktijd aanhouden).
De macaroni afgieten, terug in de pan doen en zolang warmhouden.
3. In het steelpannetje slagroom + mosterd + wat zout + cayennepeper aan de kook brengen. Het vuur lager draaien en de pittige, geraspte kaas (ong 120 gram)
toevoegen en met een vork/garde snel glad roeren. Proeven en eventueel nog het een of ander toevoegen.
4. Zet het vuur uit en roer deze saus goed door de macaroni.
5. Dan de tomaatstukjes en bosuiringetjes erdoor roeren.
6. Het macaronimengsel nu in de ovenschaal overdoen.
7. In een kommetje Parmezaanse kaas mengen met paneermeel en de 1 a 2 tl olijfolie en over de macaroni verdelen.
8. Schuif de schotel in de oven voor 15 a 20 minuten (onbedekt) tot goudbruin. Wel in de gaten houden en indien nodig alufolie erover.
1. De ovenschaal bespuiten met kookspray (of invetten)
2. De macaroni volgens kookaanwijzing al dente koken (minimumkooktijd aanhouden).
De macaroni afgieten, terug in de pan doen en zolang warmhouden.
3. In het steelpannetje slagroom + mosterd + wat zout + cayennepeper aan de kook brengen. Het vuur lager draaien en de pittige, geraspte kaas (ong 120 gram)
toevoegen en met een vork/garde snel glad roeren. Proeven en eventueel nog het een of ander toevoegen.
4. Zet het vuur uit en roer deze saus goed door de macaroni.
5. Dan de tomaatstukjes en bosuiringetjes erdoor roeren.
6. Het macaronimengsel nu in de ovenschaal overdoen.
7. In een kommetje Parmezaanse kaas mengen met paneermeel en de 1 a 2 tl olijfolie en over de macaroni verdelen.
8. Schuif de schotel in de oven voor 15 a 20 minuten (onbedekt) tot goudbruin. Wel in de gaten houden en indien nodig alufolie erover.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
flavia zegt: