Snij de tortillataart in flinke punten en serveer ze met een frisse groene salade, erg lekker met een Mexicaans biertje erbij!
Dit recept heb ik van Wilmie Willemse, een fanatieke receptenschrijfster op Smulweb waarvan ik eigenlijk nog nooit iets heb gemaakt wat tegenviel.
Sterker nog: altijd lekker, en heel gevarieerd. Hopelijk vinden jullie deze ook lekker :-)
Recept
« Terug naar recepten
Pittige Mexicaanse tortillataart
PT60M
Pittige Mexicaanse tortillataart
Een heerlijk pittige mexicaanse tortillataart recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Wilmie Willemse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Mexicaanse tortillataart te bereiden
Verwarm de oven voor op 200grC.
Bak het gehakt (gekruid met p&z) rul in een droge hapjespan, voeg de knoflook en uien toe en bak die eventjes mee.
Voeg dan de tomaten en paprikablokjes toe en laat dit een minuut of 10 rustig sudderen.
Doe er de peperstukjes, mais en kruiden bij en laat dit nog even doorstoven tot de saus dikker is geworden.
Begin met een laagje saus in de ovenschaal, bestrijk de tortilla aan de onderkant met wat zure room en leg op de saus.
Dan weer een laagje saus, ingesmeerde tortilla en zo doorgaan tot de tortilla's op zijn. Eindig met een tortilla, bestrijk die met zure room
aan de onder- en bovenkant en strooi er de kaas over.
Zet de schaal in het midden van de oven bak ca 30 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar is.
Haal uit de oven, ietsje laten afkoelen en dan: buon appreveche, oftewel eet smakelijk!!
Bak het gehakt (gekruid met p&z) rul in een droge hapjespan, voeg de knoflook en uien toe en bak die eventjes mee.
Voeg dan de tomaten en paprikablokjes toe en laat dit een minuut of 10 rustig sudderen.
Doe er de peperstukjes, mais en kruiden bij en laat dit nog even doorstoven tot de saus dikker is geworden.
Begin met een laagje saus in de ovenschaal, bestrijk de tortilla aan de onderkant met wat zure room en leg op de saus.
Dan weer een laagje saus, ingesmeerde tortilla en zo doorgaan tot de tortilla's op zijn. Eindig met een tortilla, bestrijk die met zure room
aan de onder- en bovenkant en strooi er de kaas over.
Zet de schaal in het midden van de oven bak ca 30 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar is.
Haal uit de oven, ietsje laten afkoelen en dan: buon appreveche, oftewel eet smakelijk!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marianne Meeuwissen zegt:
Erwin Delano zegt: