Recept
« Terug naar recepten
Pittige Ossobucco (Moderne Wijze)
PT300M
Pittige Ossobucco (Moderne Wijze)
De ouderwetse ossobucco is kalfsvlees gestoofd met groenten in rode wijn en bouillon. Het wordt geserveerd met risotto a la Milanese en gremolate.
De modernere ossobucco wordt gestoofd met groentes in wijn en tomatensaus en de gremolata is niet meer een must.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Ossobucco (Moderne Wijze) te bereiden
- Bak in de grote pan met dikke bodem in enkele eetlepels olijfolie de schenkels mooi bruin. Leg de schenkels dan apart op een bord.
- Doe nu in de pan de potten à 400 cc tomatensaus. Giet de rode wijn er bij en kook die saus in tot 1/3 deel is verdampt.
- Breng dan de saus op smaak met de knoflook, vers gemalen zwarte peper en zeezout.
- Doe daarna de gesnipperde basilicum er bij en breng de saus aan de pruttel.
- Doe er dan de schenkels bij en roer wat om en breng weer aan de pruttel.
- De pan met deksel gaat nu de oven in, die op 180 graden staat
- Na een half uur de oven temperatuur terugbrengen tot 150 graden Celsius.
- Na 3 uren op 150 graden gestaan te hebben, de pan uit de oven halen (zeer kort) en de groentes toevoegen. De pan gaat dan weer de oven in voor 45 minuten.
- Zo nodig mag de saus worden afgemaakt met de allesbinder en opgefokt met wat klontjes roomboter.
- Serveer hier bij de risotto à la Milanese met gremolata als optie.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een gewone Chianti of een rode Bardolino of een rode Valpolicella
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna