KookJij

Pittige Ossobucco (Moderne Wijze)

De ouderwetse ossobucco is kalfsvlees gestoofd met groenten in rode wijn en bouillon. Het wordt geserveerd met risotto a la Milanese en gremolate. De modernere ossobucco wordt gestoofd met groentes in wijn en tomatensaus en de gremolata is niet meer een must.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Ossobucco (Moderne Wijze) te bereiden

  1. Bak in de grote pan met dikke bodem in enkele eetlepels olijfolie de schenkels mooi bruin. Leg de schenkels dan apart op een bord.
  2. Doe nu in de pan de potten à 400 cc tomatensaus. Giet de rode wijn er bij en kook die saus in tot 1/3 deel is verdampt.
  3. Breng dan de saus op smaak met de knoflook, vers gemalen zwarte peper en zeezout.
  4. Doe daarna de gesnipperde basilicum er bij en breng de saus aan de pruttel.
  5. Doe er dan de schenkels bij en roer wat om en breng weer aan de pruttel.
  6. De pan met deksel gaat nu de oven in, die op 180 graden staat
  7. Na een half uur de oven temperatuur terugbrengen tot 150 graden Celsius.
  8. Na 3 uren op 150 graden gestaan te hebben, de pan uit de oven halen (zeer kort) en de groentes toevoegen. De pan gaat dan weer de oven in voor 45 minuten.
  9. Zo nodig mag de saus worden afgemaakt met de allesbinder en opgefokt met wat klontjes roomboter.
  10. Serveer hier bij de risotto à la Milanese met gremolata als optie.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een gewone Chianti of een rode Bardolino of een rode Valpolicella

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik heb me al zo vaak voorgenomen om de ossobucco eens te maken, jouw recept spreekt me erg aan, dus nu zal het er zeker van komen, Jan.
Groetjes,
Anna