KookJij

Pittige peertjes uit de wok met Kazen van bij Ons

Een heerlijk pittige peertjes uit de wok met kazen van bij ons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige peertjes uit de wok met Kazen van bij Ons te bereiden

Schil de peren en snijd ze in vier.
Verwijder het klokhuis.
Smelt wat boter in een wok en doe er de peertjes bij. Strooi er de suiker over en laat licht karameliseren. Blus met het citroensap en de witte wijn.
Plet alle specerijen en het pepertje onder een groot mes en doe ze in de wok.
Breng op smaak met vers geraspte nootmuskaat. Laat verder roerbakken tot de peertjes gaar zijn.
Toast het rozijnenbrood en serveer met de peertjes bij de kazen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bertal

Bertal zegt:
hns,

Is het proberen waard.
:);)gr. Bert
Bertal

Bertal zegt:
Henk van Haandel,
Ik denk dat ook in Amsterdam best Belgische kazen te vinden zijn.
Maar ook "van bij ons" zullen zeker smaken.:);)Gr. Bert
hns

hns zegt:
Leuk, weer eens wat anders.
Het zoete van de peer gecombineerd met de andere smaken! Het enige wat ik altijd doe bij stoofperen is een flinke scheut sojasaus erbij. grt Hans:):)
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Wat een bijzonder recept! Het is nog een half jaar wachten, maar dan ga ik dat zeker proberen. Belgische kazen zijn in Amsterdam niet te vinden, maar ik zal dat "van bij ons" letterlijk toepassen.