Recept
« Terug naar recepten
Pittige peertjes uit de wok met Kazen van bij Ons
PT20M
Pittige peertjes uit de wok met Kazen van bij Ons
Een heerlijk pittige peertjes uit de wok met kazen van bij ons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige peertjes uit de wok met Kazen van bij Ons te bereiden
Schil de peren en snijd ze in vier.
Verwijder het klokhuis.
Smelt wat boter in een wok en doe er de peertjes bij. Strooi er de suiker over en laat licht karameliseren. Blus met het citroensap en de witte wijn.
Plet alle specerijen en het pepertje onder een groot mes en doe ze in de wok.
Breng op smaak met vers geraspte nootmuskaat. Laat verder roerbakken tot de peertjes gaar zijn.
Toast het rozijnenbrood en serveer met de peertjes bij de kazen.
Verwijder het klokhuis.
Smelt wat boter in een wok en doe er de peertjes bij. Strooi er de suiker over en laat licht karameliseren. Blus met het citroensap en de witte wijn.
Plet alle specerijen en het pepertje onder een groot mes en doe ze in de wok.
Breng op smaak met vers geraspte nootmuskaat. Laat verder roerbakken tot de peertjes gaar zijn.
Toast het rozijnenbrood en serveer met de peertjes bij de kazen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bertal zegt:
Ik denk dat ook in Amsterdam best Belgische kazen te vinden zijn.
Maar ook "van bij ons" zullen zeker smaken.:);)Gr. Bert
hns zegt:
Het zoete van de peer gecombineerd met de andere smaken! Het enige wat ik altijd doe bij stoofperen is een flinke scheut sojasaus erbij. grt Hans:):)
Bertal zegt:
Is het proberen waard.
:);)gr. Bert