KookJij

Pittige Sambal

Een heerlijk pittige sambal recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: Veel personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Sambal te bereiden

Maak de pepers schoon. Doe alles in een blender en maal het fijn. Doe alles in een vuurvaste schotel. Zet het in de magnetron en zet die op 2 x 2 min. hoogste stand. Doe alles in propere bokalen en zet die op hun kop op een handdoek om af te koelen. Kan lang bewaard worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Knockaert Antoine

Knockaert Antoine zegt:
Ik deed het met verse pepers. Volgens mij moet het met gedroogde ook kunnen.
missangelique

missangelique zegt:
lijkt me super,
ga het eens proberen:p
Jacqueline

Jacqueline zegt:
Kan dat ook met gedroogde pepertjes en hoeveel heb ik van die dan nodig?
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Jaqueline: Hoogste magnetronstand is (bij mij) 1000 watt, wordt niet in graden uitgedrukt. Je zet de potjes op hun kop zodat er geen extra lucht in kan lekken, waardoor ze kunnen bederven. Zal bij sambal overigens wel meevallen, pepers bevatten eigen conserveringsmiddel.
knockje

knockje zegt:
Na éen min roeren en dan nog eens 2 a 3 minuten, moet heet zijn. OP zijn kop in de bokaal luchtledig en bewaard langer.
Jacqueline

Jacqueline zegt:
Wat bedoel je met 2x2 min. is dat niet hetzelfde als 4 min.?
De hoogste stand is dat 250 graden?
En waarom op hun kop?
knockje

knockje zegt:
2X2 min hoogste stand.