Recept
« Terug naar recepten
Pittige viskoekjes
PT35M
Pittige viskoekjes
Een heerlijk pittige viskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
16 stuks personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige viskoekjes te bereiden
Scheid het ei.
Maak de sperziebonen schoon en snijd in kleine plakjes.
Snijd de vis in blokjes.
Pureer de vis met vissaus en het eiwit met de staafmixer of een keukenmachine.
Breng het mengsel op smaak met sambal en zout.
Meng er de bonen en de limoenschil door.
Verdeel het mengsel met vochtige handen in 16 stukken van gelijke grootte.
Vorm er balletjes van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik.
Verhit de olie in een pan of wok op 170 graden.
De olie is heet genoeg als een stukje brood er in 1 min. goudbruin in wordt.
Frituur de viskoekjes in porties in ca. 3 min. tot ze goudbruin zijn.
Keer ze regelmatig om.
Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Houd ze warm, tot alle viskoekjes gefrituurd zijn.
Serveer de viskoekjes heet.
Maak de sperziebonen schoon en snijd in kleine plakjes.
Snijd de vis in blokjes.
Pureer de vis met vissaus en het eiwit met de staafmixer of een keukenmachine.
Breng het mengsel op smaak met sambal en zout.
Meng er de bonen en de limoenschil door.
Verdeel het mengsel met vochtige handen in 16 stukken van gelijke grootte.
Vorm er balletjes van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik.
Verhit de olie in een pan of wok op 170 graden.
De olie is heet genoeg als een stukje brood er in 1 min. goudbruin in wordt.
Frituur de viskoekjes in porties in ca. 3 min. tot ze goudbruin zijn.
Keer ze regelmatig om.
Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Houd ze warm, tot alle viskoekjes gefrituurd zijn.
Serveer de viskoekjes heet.
linda zegt: