KookJij

Pittige vleesschotel

Een heerlijk pittig vleesgerecht wat geserveerd kan worden met rijst en eventueel sla.
Bereidingstijd: 400 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige vleesschotel te bereiden

  1. Snij het vlees in stukjes.
  2. Roer de tomatenketchup, azijn, ketjap en alle sambal door elkaar. 
  3. Voeg de gewelde nasikruiden en het vlees toe.
  4. Laat dit afgedekt ongeveer 6 uur in de koelkast staan. Wel af en toe omscheppen.
  5. Snij de uien klein.
  6. Verhit de olie en fruit de uien. 
  7. Voeg het vleesmengsel toe.
  8. Bak dit al omscheppend bruin. Wel omscheppen anders brand het snel aan.
  9. Zet het vuur laag en laat dit afgedekt ongeveer een half uur sudderen.
  10. Voeg de schijfjes champignons toe en laat dit nog 15 minuten sudderen.
  11. Roer voor het opdienen de room en pindakaas erdoor.

Mijn kookverhaal (lidy van den berg-schrama)

Ik serveer dit met rijst en eventueel sla. De sla maak ik wel klaar met tomaten en een uitje. Ik snij vaak ook een banaan in stukjes en eet dit er bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Het vlees een nacht in de marinade gehad, ik heb er wel een teentje knoflook ingedaan. En ik had niet genoeg ketjap dus aangevuld met HPsaus. Ook een lekkere marinadesaus. We hebben er rijst bij gegeten
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik heb varkenslapjes in de marinade staan, dus gaat het worden voor vandaag. Ik laat nog weten hoe het was. Lijkt me erg lekker en ik heb wel je recept meegenomen en favo gezet.
Groetjes Els
Anna

Anna zegt:
Lijkt me trouwens ook heerlijk met rundvlees;) Dan wel wat langer laten pruttelen, natuurlijk:p
Groetjes,
Anna.
slaatje

slaatje zegt:
Gebeurd mij ook vaak en ik denk dat het komt omdat een week veel te kort is om zoveel lekkers te maken. Maar ..... wat in het vat verzuurt niet, nietwaar. Heb je lekker iets om je op te verheugen, want het is echt erg lekker. Groetjes Gerda :p:p:p
mia7

mia7 zegt:
Verdorie ,..helemaal vergeten dit recept te koken vandaag:(
Stampot wortel met hachee gekookt vandaag,..
wat zonde !!!!!
Het wordt nu niet eerder dan volgende week maandag..na ja,dan hebben wij nog iets te goed.:p lijkt mij prettig te maken.Ik laat het weten hoor !

Lieve grt Mia
slaatje

slaatje zegt:
Schrijffout, m.z.hebt;););)
mia7

mia7 zegt:
Ja Gerda,ik heb wel zin om het eigenlijk morgen te maken.
Een maandags recept ,:p
En Lidy morgen horen jullie van mij ...
Gerda,.jij ook bedankt hoor !?;)
slaatje

slaatje zegt:
Mia, maken hoor het is echt super. En Lidy, als je nog meer van dit genre recepten heb dan hou ik mij aanbevolen. Groetjes Gerda :p:p:p
mia7

mia7 zegt:
Gerda,toppertje !!:D
Ziet er heerlijk uit !
En Lidy bedankt voor het recept :p
lidy

lidy zegt:
wat leuk dat jullie zo reageren op dit recept. Stimuleert mij wel om nog meer gerecepten op deze site te zetten. En Gerda de foto is echt mooi!!! Bedankt allemaal
Groetjes Lidy
slaatje

slaatje zegt:
Anna, het is echt een aanrader, eenmaal gemaakt zeer zeker voor herhaling vatbaar. Ik hoor graag jouw reactie op dit recept. Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Hij staat er, Gerda! Ziet er super uit! Ik ga het van de week zeker maken!
Groetjes,
Anna.:D:D:D
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Lidy, de foto is verzonden en zal dus geplaatst worden. Mijn commentaar op dit recept = HEEL ERG LEKKER. Wat een verrassing aan smaken. Ik begrijp nu ook waarom de champignons er zo op het laatst bij gevoegd wordt. Het resultaat is geweldig, ook mijn gezin vond het erg lekker. Het recept gaat in mijn boek met een vlaggetje. :p:p:p Groetjes Gerda
lidy

lidy zegt:
Tuurlijk ben ik het ermee eens Gerda. Is juist hartstikke leuk wanneer er een foto bijstaat. Had ik zelf ook kunnen doen. Goed idee dus.:):)
Anna

Anna zegt:
Altijd goed, Gerda:D:D
Stuur 'm maar, dan zal ik 'm erbij zetten.
Groetjes,
Anna
KookJij.