Recept
« Terug naar recepten
Pittige witlof ovenschotel
PT60M
Pittige witlof ovenschotel
Een ovenschotel met een pittige bite.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige witlof ovenschotel te bereiden
Verwarm de oven voor op 185°C (hete luchtoven, 200°C gewone oven).
Maak de witlof schoon en kook deze ca. 10 minuten.
Fruit de uien en voeg vervolgens het gehakt toe.
Kruid het gehakt/uimengsel met peper en zout en voeg vervolgens naar smaak chilli toe. Hoe meer hoe scherper.
Als de witlof klaar is met koken, giet het af en laat het in een vergiet of zeef uitlekken.
Doe vervolgens het gehaktmengsel in de ovenschaal.
Leg hierop de witlof en dek af met aardappelpuree.
Doe hier naar smaak geraspte kaas overheen.
Doe het vervolgens ca. 25 min. in het midden van de oven.
Maak de witlof schoon en kook deze ca. 10 minuten.
Fruit de uien en voeg vervolgens het gehakt toe.
Kruid het gehakt/uimengsel met peper en zout en voeg vervolgens naar smaak chilli toe. Hoe meer hoe scherper.
Als de witlof klaar is met koken, giet het af en laat het in een vergiet of zeef uitlekken.
Doe vervolgens het gehaktmengsel in de ovenschaal.
Leg hierop de witlof en dek af met aardappelpuree.
Doe hier naar smaak geraspte kaas overheen.
Doe het vervolgens ca. 25 min. in het midden van de oven.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Ik probeer wel eens wat met ovenschotels en dit is een van de resultaten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
corvdboom zegt:
enilorac zegt:
crot zegt:
Alleen voor 4 personen wel erg weinig. Wij hebben het met 2 personen gegeten, is precies goed. Verder erg lekker.
boeddha1958 zegt: