Ik heb geen bouillonblokje gebruikt en ook geen zout.
Ook was de munt op:-)
Ik heb geen citroensap,maar limoensap gebruikt: vind ik zelf lekkerder.
Ik heb het limoensap er niet door gedaan, maar op het bord er over heen gesprenkeld.
Ondanks deze veranderingen was het verrukkelijk!
Ik heb het koud gegeten: ik vond het koud intenser van smaak dan warm.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige wortelcreme
PT40M
Pittige wortelcreme
Heerlijke wortelcreme met een pittige nasmaak. De moeite waard om te proberen!
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Mediterrane
Bron:
volkskeuken@volkskrant
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige wortelcreme te bereiden
Schrap de bospenen schoon en snijd ze in stukken.
Doe ze samen met de ontvelde knoflooktenen in een pannetje en doe er water bij zodat alles net onderstaat.
(doe er eventueel een bouillonblokje bij of wat zout)
Breng dit aan de kook en laat hetdoorpruttelen totdat de wortel heel gaar is. (20 minuten?)
Giet af en doe het in de keukenmachine samen met de olijfolie en de harissa.
Het gaat trouwens ook uitstekend met de staafmixer!
Roer er de munt en het citroensap door en proef of het je bevalt.
Doe ze samen met de ontvelde knoflooktenen in een pannetje en doe er water bij zodat alles net onderstaat.
(doe er eventueel een bouillonblokje bij of wat zout)
Breng dit aan de kook en laat hetdoorpruttelen totdat de wortel heel gaar is. (20 minuten?)
Giet af en doe het in de keukenmachine samen met de olijfolie en de harissa.
Het gaat trouwens ook uitstekend met de staafmixer!
Roer er de munt en het citroensap door en proef of het je bevalt.
Anna Koudys zegt: