KookJij

Pittige wortelcreme

Heerlijke wortelcreme met een pittige nasmaak. De moeite waard om te proberen!
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Mediterrane
Bron: volkskeuken@volkskrant
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige wortelcreme te bereiden

Schrap de bospenen schoon en snijd ze in stukken.
Doe ze samen met de ontvelde knoflooktenen in een pannetje en doe er water bij zodat alles net onderstaat.
(doe er eventueel een bouillonblokje bij of wat zout)
Breng dit aan de kook en laat hetdoorpruttelen totdat de wortel heel gaar is. (20 minuten?)
Giet af en doe het in de keukenmachine samen met de olijfolie en de harissa.
Het gaat trouwens ook uitstekend met de staafmixer!
Roer er de munt en het citroensap door en proef of het je bevalt.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Ik heb geen bouillonblokje gebruikt en ook geen zout.
Ook was de munt op:-)
Ik heb geen citroensap,maar limoensap gebruikt: vind ik zelf lekkerder.
Ik heb het limoensap er niet door gedaan, maar op het bord er over heen gesprenkeld.
Ondanks deze veranderingen was het verrukkelijk!
Ik heb het koud gegeten: ik vond het koud intenser van smaak dan warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Binnenkort kunnen de worteltjes geoogst worden, dan zal ik deze zeker eens gaan maken! :-)