Het (b)lijkt alsof de nasikruiden het gebruik van sambal zeer versterken.
Ik gebruik toch altijd redelijk veel sambal, maar ik was erg blij dat ik eerst even een klein hapje puree met sambal vermengde om te proeven of ik dit een goed idee vond.
Het idee is dus goed, maar ik heb de hoeveelheid dus erg geminimaliseerd.
Uiteraard kun je de puree ook als bijgerecht gebruiken of.... kook een aardappeltje of 2 mee en je hebt een lekker pittige hutspot.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige wortelpuree met pittige speklapjes
PT35M
Pittige wortelpuree met pittige speklapjes
Een heerlijk pittige wortelpuree met pittige speklapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
me, myself and I
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige wortelpuree met pittige speklapjes te bereiden
Snijd de wortels en de ui en kook dit met een laagje water voor zo´n 25 minuten. (ze moeten al lichtelijk pureerbaar zijn)
Wel ondertussen de nasikruiden zoals aangegeven op het pakje.
Giet de groenten af, doe de gewelde nasikruiden erbij en laat nog een poosje sudderen.
VOOR HET RECEPT VAN DE PITTIGE SPEKLAPJES: Kijk bij mijn recept `Pittig speklapje met pittige rode kool`
Pureer de groenten, doe er een lepeltje sambal door en laat ze intens warm worden.
Geef er op het bord eventueel nog een lepeltje crème fraîche bij.
Wel ondertussen de nasikruiden zoals aangegeven op het pakje.
Giet de groenten af, doe de gewelde nasikruiden erbij en laat nog een poosje sudderen.
VOOR HET RECEPT VAN DE PITTIGE SPEKLAPJES: Kijk bij mijn recept `Pittig speklapje met pittige rode kool`
Pureer de groenten, doe er een lepeltje sambal door en laat ze intens warm worden.
Geef er op het bord eventueel nog een lepeltje crème fraîche bij.
Gea Bruining zegt: