Recept
« Terug naar recepten
Pittige zuurkool met zalm
PT25M
Pittige zuurkool met zalm
Een heerlijk pittige zuurkool met zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorms-kookboek.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige zuurkool met zalm te bereiden
Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Olie in diepe pan verhitten en hierin ui 3 min. bakken. Knoflook, kerrie en sambal toevoegen en nog 1 min. bakken. Zuurkool en 1/2 kopje water toevoegen en met deksel op pan 15 min. koken. Aardappelen in laagje water met zout naar smaak in 10-12 min. gaarkoken. Afgieten. Peterselie fijnsnijden. Room aan zuurkool toevoegen en 1 min. koken. Vuur uitzetten. Zalmsnippers en helft peterselie erdoor scheppen. Aardappelen en zuurkool met wat vocht op 4 borden scheppen, rest peterselie erover strooien.