KookJij

Pittige zuurkool stamppot

Een heerlijk pittige zuurkool stamppot recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 3/4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige zuurkool stamppot te bereiden

Kook de aardappelen en maak er een puree van op de manier zoals je zelf lekker vindt.
Kook de zuurkool; even lang als de aardappelen is meer dan genoeg. Spoel de zuurkool aub niet af!! Het heet toch ZUURkool???
Bak in de wok de in blokjes gesneden chorizo zachtjes uit.
Haal ze uit de wok; laat uitlekken op keukenpapier.
Wok in het chorizo-olietje de in blokjes gesneden paprika en het in kleine stukjes gesneden rode peper: blijf hiermee wokken en doe het vuur niet te hoog.
Schep dit lekkere mengseltje met een zeef(je) uit de olie.
Hussel ALLES door elkaar.
Zorg dat het goed op temperatuur komt: ook die rookworst natuurlijk :)


Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Ik hou zelf van pittige dingen. Ik gebruik dus ook de zaadjes uit de rode peper.
Tevens doe ik er nog wel eens (aan tafel) wat sambal manis bij.
Ik maak ook altijd een iets minder pittige versie voor een collega van me: zijn vrouw houdt echt niet van zuurkool.
Ik vries altijd een portie in: gaat prima!
Wellicht is mijn beschrijving etc. niet compleet: hoor ik het vast wel!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

henk Hartgers

henk Hartgers zegt:
smaakt prima heb er zelf nog een teentje knoflook bij gedaan. restje niet weggooien de volgende dag opbakken met een knapperig kostje misschien nog wel lekkerder.
gea

gea zegt:
Ha gerda,
Fijn dat jullie het ook zo lekker vinden.
Voor mezelf laat ik ook altijd de zaadjes van de peper er in.
Bedankt voor je reactie!!!!
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Zoals beloofd hierbij mijn reactie;
Wij vonden het echt heerlijk, ik heb de paprika, rode peper met de chorizo-olie door de zuurkool gehusseld, ik vond het zonde om weg te doen en het was echt heel lekker. Voor mijn man moet/mag ik de zaadjes van de rode peper er een volgende in laten, hij is van de pittige en ik iets minder. Een portie ingevroren dus we hebben nog wat. Foto's hierbij.
gea

gea zegt:
Nou, Gerda...ik ben ook benieuwd! Ik lees en zie het wel!
Eet smakelijk!!!
Gea
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Nou Gea het is natuurlijk geen winter, nou ja een beetje dan :-), maar vandaag maak ik dit recept, ik geef je mijn/onze reactie hierop met foto :-) ben benieuwd.
mia7

mia7 zegt:
Gea, Anna is soms een spookie, Harry ook :D Dit is mijn ervaring ook.

Ik wil de pittige Zuurkool wel eens proberen, maar dan wel als het 'goed' koud wordt. Horror winter ??:D:p
Fijn weekend. Groetjes Mia.
truitje

truitje zegt:
:):):)
gea

gea zegt:
Als ik nou nog niet van boerenkool ga houden, is er iets mis met mij, denk ik...:( Bedankt allemaal!
Anna

Anna zegt:
En nog 1tje:p:p:p
www.kookjij.nl/recept-boerenkoolstamp-met-gerookte-makreel
Fijn weekend, allen!
Groetjes,
Anna:D
truitje

truitje zegt:
Hallo Gea, kijk eens bij mijn recept Boerenkoolstamppot, mijn man was nooit een liefhebber van boerenkool maar op deze manier vindt hij het heerlijk. Het is met knoflook en rode paprika. Fijn weekend, Groetjes Gerda:p:p:p
geabruining

geabruining zegt:
Beste bamets-saffrie, wellicht ga ik boerenkool ook lekker vinden als ik het op jouw manier klaarmaak. 'k Ga het binnenkort proberen!! Je hoort het wel. Fijn weekend!!! Gea
geabruining

geabruining zegt:
Hoi Gerda, ja....zuuurkool afspoelen...: ik zie het toch nog regelmatig in recepten: hoe kom je op het idee. Ik wens je een fijn, zonnig weekend!
Gea.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Dat ga ik óók proberen; heb vorige week stamppot boerenkool gemaakt, de boerenkool apart koken en dan een bakje Conimex boemboe Sajoer boontjes doorheen gespateld en daarna door de gare aardappelen gestampt. Had meteen 2 kampen: de Hollandse kant vond het niet lekker en de indo-kant kon het wel waarderen, maar... allebei de schalen waren schoon op!!!:D
truitje

truitje zegt:
Ik schiet in de lach bij de opmerking ,,spoel de zuurkool niet af, het heet toch zuurkool". Toen ik net getrouwd was spoelde ik altijd en heel vaak de zuurkool zodat alle zuur verdwenen was, dus het smaakte nergens naar maar ik vond zuurkool toen niet lekker, nu ben ik er dol op hoe zuurder hoe lekkerder. Groetjes Gerda:p:p:p
Gea

Gea zegt:
Dag boosdoener; ik ben blij met jouw interrupties en uiteraard met de verbeteringen die je aanbrengt!!!