Ik hou zelf van pittige dingen. Ik gebruik dus ook de zaadjes uit de rode peper.
Tevens doe ik er nog wel eens (aan tafel) wat sambal manis bij.
Ik maak ook altijd een iets minder pittige versie voor een collega van me: zijn vrouw houdt echt niet van zuurkool.
Ik vries altijd een portie in: gaat prima!
Wellicht is mijn beschrijving etc. niet compleet: hoor ik het vast wel!!
Recept
« Terug naar recepten
Pittige zuurkool stamppot
PT50M
Pittige zuurkool stamppot
Een heerlijk pittige zuurkool stamppot recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
3/4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige zuurkool stamppot te bereiden
Kook de aardappelen en maak er een puree van op de manier zoals je zelf lekker vindt.
Kook de zuurkool; even lang als de aardappelen is meer dan genoeg. Spoel de zuurkool aub niet af!! Het heet toch ZUURkool???
Bak in de wok de in blokjes gesneden chorizo zachtjes uit.
Haal ze uit de wok; laat uitlekken op keukenpapier.
Wok in het chorizo-olietje de in blokjes gesneden paprika en het in kleine stukjes gesneden rode peper: blijf hiermee wokken en doe het vuur niet te hoog.
Schep dit lekkere mengseltje met een zeef(je) uit de olie.
Hussel ALLES door elkaar.
Zorg dat het goed op temperatuur komt: ook die rookworst natuurlijk :)
Kook de zuurkool; even lang als de aardappelen is meer dan genoeg. Spoel de zuurkool aub niet af!! Het heet toch ZUURkool???
Bak in de wok de in blokjes gesneden chorizo zachtjes uit.
Haal ze uit de wok; laat uitlekken op keukenpapier.
Wok in het chorizo-olietje de in blokjes gesneden paprika en het in kleine stukjes gesneden rode peper: blijf hiermee wokken en doe het vuur niet te hoog.
Schep dit lekkere mengseltje met een zeef(je) uit de olie.
Hussel ALLES door elkaar.
Zorg dat het goed op temperatuur komt: ook die rookworst natuurlijk :)
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Fijn dat jullie het ook zo lekker vinden.
Voor mezelf laat ik ook altijd de zaadjes van de peper er in.
Bedankt voor je reactie!!!!
Gerda Lamers zegt:
Wij vonden het echt heerlijk, ik heb de paprika, rode peper met de chorizo-olie door de zuurkool gehusseld, ik vond het zonde om weg te doen en het was echt heel lekker. Voor mijn man moet/mag ik de zaadjes van de rode peper er een volgende in laten, hij is van de pittige en ik iets minder. Een portie ingevroren dus we hebben nog wat. Foto's hierbij.
Gerda Lamers zegt:
mia7 zegt:
Ik wil de pittige Zuurkool wel eens proberen, maar dan wel als het 'goed' koud wordt. Horror winter ??:D:p
Fijn weekend. Groetjes Mia.
gea zegt:
Anna zegt:
www.kookjij.nl/recept-boerenkoolstamp-met-gerookte-makreel
Fijn weekend, allen!
Groetjes,
Anna:D
truitje zegt:
geabruining zegt:
geabruining zegt:
Gea.
bametz-saffrie zegt:
truitje zegt:
Gea zegt:
henk Hartgers zegt: