Deze superslanke pizza smaakt heerlijk met een tomatensalade.
Uiteraard kan er met de saus gevarieerd worden met allerlei groenten.
Recept stond in het dorpskrantje, de gewichtsconsulente zond het in...
Zij heeft meegedaan met Masterchef een tijdje geleden.
Hėééérlijk!
Recept
« Terug naar recepten
Pizza bodem van bloemkool
PT40M
Pizza bodem van bloemkool
Een heerlijk pizza bodem van bloemkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Rubriekje in dorpskrantje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza bodem van bloemkool te bereiden
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
20 min koken in water en beetje zout gaar (NIET tot pap !)
Ondertussen ui snijden in hele kleine stukjes.
Bloemkool uit laten lekken in vergiet.
Stamp het heel fijn.
Ui, knoflook + geklutst ei toevoegen aan de bloemkool.
Maak er een zo glad mogelijk geheel van.
Verdeel het bloemkoolmengsel op bakpapier en
maak er 2 pizzabodems van.
Schuif de bodems 20 min in een voorverwarmde oven op 200gr.
Bak ondertussen de gesneden champignons + ui in een beetje olijfolie.
Voeg er de tomatenstukjes bij.
Maak op smaak met zout, peper en oregano.
Haal de bodems uit de oven en verdeel de saus erover.
Bestrooi met kaas en zet terug in de oven voor 8 min.
Vóór het opdienen wat verse basilicumblaadjes over de pizza's.
20 min koken in water en beetje zout gaar (NIET tot pap !)
Ondertussen ui snijden in hele kleine stukjes.
Bloemkool uit laten lekken in vergiet.
Stamp het heel fijn.
Ui, knoflook + geklutst ei toevoegen aan de bloemkool.
Maak er een zo glad mogelijk geheel van.
Verdeel het bloemkoolmengsel op bakpapier en
maak er 2 pizzabodems van.
Schuif de bodems 20 min in een voorverwarmde oven op 200gr.
Bak ondertussen de gesneden champignons + ui in een beetje olijfolie.
Voeg er de tomatenstukjes bij.
Maak op smaak met zout, peper en oregano.
Haal de bodems uit de oven en verdeel de saus erover.
Bestrooi met kaas en zet terug in de oven voor 8 min.
Vóór het opdienen wat verse basilicumblaadjes over de pizza's.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
bametz-saffrie zegt:
gea zegt:
Groetjes, Gea
gea zegt:
derbyke zegt: