Dit is ongeveer het recept dat ik kreeg op een kookcursus.
Het werkt betrekkelijk snel en geeft een goede niet al te dikke bodem.
Welke vulling of "Topping"?--->Zie bij Toppings voor Pizza's
Recept
« Terug naar recepten
Pizza Deeg (Versie Jan A0
PT75M
Pizza Deeg (Versie Jan A0
Een heerlijk pizza deeg (versie jan a0 recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept vanuit kookcursus aangepast.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza Deeg (Versie Jan A0 te bereiden
*Meng de bloem,knoflook,uienzout en drogist in de keuken-
machine.
*Meng de olie,het water en de wijn in een litermaatje
*Zet de keuken machine aan op een rustige stand (niet te hard laten draaien) en giet heel langzaam bij een draaiende
machine het vocht bij de droge bestanddelen.Laat er een deeg draaien van de massa
*Haal uit de machine en kneed na met de hand tot een gladde en elastische massa
*Leg op een schaal een stuk vershoudfolie en daarop het deeg.Zet ergens rustig weg en laat rijzen tot de bal 2x (twee maal) zo groot is geworden.(Duurt ingeveer 3 kwartier)
*Weer met de hand doorkneden en uitrollen tot een cirkel van 30 cm doorsnede.
*Het pizza deeg is nu gereed voor gaar bakken met topping
machine.
*Meng de olie,het water en de wijn in een litermaatje
*Zet de keuken machine aan op een rustige stand (niet te hard laten draaien) en giet heel langzaam bij een draaiende
machine het vocht bij de droge bestanddelen.Laat er een deeg draaien van de massa
*Haal uit de machine en kneed na met de hand tot een gladde en elastische massa
*Leg op een schaal een stuk vershoudfolie en daarop het deeg.Zet ergens rustig weg en laat rijzen tot de bal 2x (twee maal) zo groot is geworden.(Duurt ingeveer 3 kwartier)
*Weer met de hand doorkneden en uitrollen tot een cirkel van 30 cm doorsnede.
*Het pizza deeg is nu gereed voor gaar bakken met topping