KookJij

Pizza met lamsgehakt

Een heerlijk pizza met lamsgehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza met lamsgehakt te bereiden

Roer de gist en het zout door de bloem. Voeg het warme water en de olie toe en kneed goed. Zet weg in een afgedekte kom en laat ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Bak ondertussen het gehakt rul in een beetje olijfolie. Voeg de fijngesneden chilipeper en de 1-2 tenen geperste knoflook toe. Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak even mee. Breng op smaak met wat zout en oregano. Voeg voor extra pittigheid nog wat gedroogde chilivlokken toe.

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Verdeel het deeg over een ingevette, of met bakpapier belegde bakplaat. Smeer de bodem in met de gezeefde tomaten. verdeel daar het gehaktmengsel over. Leg over het gehakt de in plakjes gesneden tomaat. Bestrooi met oregano en Parmezaanse kaas.

Smeer de randjes van de pizza in met een mengsel van het overgebleven knoflookteentje en olijfolie.

Bak de pizza in het midden van de oven voor 20-25 minuten, of tot de bodem gaar is.

Mijn kookverhaal (Marloes Wolters)

Heerlijk op zondag!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst