Recept
« Terug naar recepten
Pizza met lamsgehakt
PT25M
Pizza met lamsgehakt
Een heerlijk pizza met lamsgehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marloes Wolters
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pizza's
- > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza met lamsgehakt te bereiden
Roer de gist en het zout door de bloem. Voeg het warme water en de olie toe en kneed goed. Zet weg in een afgedekte kom en laat ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Bak ondertussen het gehakt rul in een beetje olijfolie. Voeg de fijngesneden chilipeper en de 1-2 tenen geperste knoflook toe. Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak even mee. Breng op smaak met wat zout en oregano. Voeg voor extra pittigheid nog wat gedroogde chilivlokken toe.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Verdeel het deeg over een ingevette, of met bakpapier belegde bakplaat. Smeer de bodem in met de gezeefde tomaten. verdeel daar het gehaktmengsel over. Leg over het gehakt de in plakjes gesneden tomaat. Bestrooi met oregano en Parmezaanse kaas.
Smeer de randjes van de pizza in met een mengsel van het overgebleven knoflookteentje en olijfolie.
Bak de pizza in het midden van de oven voor 20-25 minuten, of tot de bodem gaar is.
Bak ondertussen het gehakt rul in een beetje olijfolie. Voeg de fijngesneden chilipeper en de 1-2 tenen geperste knoflook toe. Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak even mee. Breng op smaak met wat zout en oregano. Voeg voor extra pittigheid nog wat gedroogde chilivlokken toe.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Verdeel het deeg over een ingevette, of met bakpapier belegde bakplaat. Smeer de bodem in met de gezeefde tomaten. verdeel daar het gehaktmengsel over. Leg over het gehakt de in plakjes gesneden tomaat. Bestrooi met oregano en Parmezaanse kaas.
Smeer de randjes van de pizza in met een mengsel van het overgebleven knoflookteentje en olijfolie.
Bak de pizza in het midden van de oven voor 20-25 minuten, of tot de bodem gaar is.
Mijn kookverhaal (Marloes Wolters)
Heerlijk op zondag!