Recept
« Terug naar recepten
pizza quatro formaggi
PT120M
pizza quatro formaggi
Een heerlijk pizza quatro formaggi recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe pizza quatro formaggi te bereiden
Eerst maakt men het deeg.
Zet vast een pan water op voor de saus straks.
Doe de suiker (niet teveel anders is je bodem verknald) in een kopje lauwwarm water, los het op en roer de gist daar doorheen. Zo activeer je de gist voor het rijzen straks, Laat ongeveer 5 minuten staan.
Zeef de bloem in een kom, doe daar voldoende zout en olijfolie door (al schuddend) en maak een klein holletje in het midden.
Doe het gist/water/suikermengsel bij de bloem en kneed er een elastisch deeg van. Rol het deeg in een bol en doe een natte doek over de kom. Laat rijzen op een warme plek zonder tocht tot het volume is verdubbeld.
Doe de tomaten heel even in de pan met inmiddels heet water en haal het vel eraf.
fruit de fijngesnipperde ui met knoflook even aan, doe er een beetje water bij en de tomaten. Laat de tomaten even koken en pureer de hele handel daarna. Haal de saus van het gas en voeg peper, zout, oregano en basilicum naar smaak toe. (mochten de tomaten smakeloos zijn dan kan wat puree helpen)
strooi wat bloem op een vlak oppervlak en rol het deeg zo dun mogelijk uit (Ik probeer altijd minder dan 0,5 cm). Leg de bodem op een ingevette bakplaat en stop m ongeveer 10 minuten in de oven van 180 graden. Dit omdat de bodem dan wat knapperiger is straks en de kaas moet alleen smelten niet aanbranden.
verdeel de tomatensaus over de bodem en daarna, met beleid, de kaas. Teveel kaas maakt de pizza te zwaar en te machtig.
Als je nog olijven wilt, ga je gang. Strooi voor het afbakken een klein beetje oregano over het hele oppervlak en bak de pizza af in een oven van 180 graden tot de kaas gesmolten is.
enjoy!!
Zet vast een pan water op voor de saus straks.
Doe de suiker (niet teveel anders is je bodem verknald) in een kopje lauwwarm water, los het op en roer de gist daar doorheen. Zo activeer je de gist voor het rijzen straks, Laat ongeveer 5 minuten staan.
Zeef de bloem in een kom, doe daar voldoende zout en olijfolie door (al schuddend) en maak een klein holletje in het midden.
Doe het gist/water/suikermengsel bij de bloem en kneed er een elastisch deeg van. Rol het deeg in een bol en doe een natte doek over de kom. Laat rijzen op een warme plek zonder tocht tot het volume is verdubbeld.
Doe de tomaten heel even in de pan met inmiddels heet water en haal het vel eraf.
fruit de fijngesnipperde ui met knoflook even aan, doe er een beetje water bij en de tomaten. Laat de tomaten even koken en pureer de hele handel daarna. Haal de saus van het gas en voeg peper, zout, oregano en basilicum naar smaak toe. (mochten de tomaten smakeloos zijn dan kan wat puree helpen)
strooi wat bloem op een vlak oppervlak en rol het deeg zo dun mogelijk uit (Ik probeer altijd minder dan 0,5 cm). Leg de bodem op een ingevette bakplaat en stop m ongeveer 10 minuten in de oven van 180 graden. Dit omdat de bodem dan wat knapperiger is straks en de kaas moet alleen smelten niet aanbranden.
verdeel de tomatensaus over de bodem en daarna, met beleid, de kaas. Teveel kaas maakt de pizza te zwaar en te machtig.
Als je nog olijven wilt, ga je gang. Strooi voor het afbakken een klein beetje oregano over het hele oppervlak en bak de pizza af in een oven van 180 graden tot de kaas gesmolten is.
enjoy!!
rmethorst zegt: