Dit deeg recept kreeg ik van mijn gastvrouw in Capezzana
(Wijndomein Tenuta di Capezzana,Seano,Carmignano (PT),nadat wij pizza's hadden gegeten bij haar thuis.
Recept
« Terug naar recepten
Pizzadeeg van Benedetta
PT540M
Pizzadeeg van Benedetta
Een heerlijk pizzadeeg van benedetta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
540 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Benedetta
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizzadeeg van Benedetta te bereiden
09:00 uur :
""""""""""""""""
*De gist oplossen in 60 cc lauw warm water.Voeg dan toe
240cc wijn en de honing.
*Dan 180 cc water en 4 opgehoopte eetlepels bloem toevoegen en goed mengen.Laat deegmengsel 3 uur staan
± 12:00 uur :
""""""""""""""""""
*Weer 4 opgehoopte eetlepels bloem toevoegen en goed door het deeg roeren en weer 2 uur laten staan
± 14:00 uur :
""""""""""""""""""
*Weer 4 opgehoopte eetlepels bloem toevoegen en de rest van de wijn.Goed doorroeren en vermijd klontjes.Weer laten staan.
± 17:00 uur :
""""""""""""""""""
*Weer 4 opgehoopte eetlepels toevoegen plus olie en zout
(ongeveer 1 afgestreken eetlepel) om een goed deeg te maken.Kneden tot het glad en elastisch is geworden.Dat
betekent wel een stief kwartiertje doorkneden.
*Wanneer te dik : water en of wijn toevoegen.
*Wanneer te dun : bloem toevoegen
*Maak vervolgens deegballen van ± 140 gram,bedek deze met een vochtige doek en laat gedurende 1 1/2 uur rijzen
± 19:00 uur :
""""""""""""""""""
*Rol elke deegbal uit tot de gewenste vorm,doe de gevraagde topping er op en bak af in de oven die op 200
graden Celsius staat.Dit duurt zeker 15 minuten.
Goed in de gaten houden en zonodig tijden aanpassen
""""""""""""""""
*De gist oplossen in 60 cc lauw warm water.Voeg dan toe
240cc wijn en de honing.
*Dan 180 cc water en 4 opgehoopte eetlepels bloem toevoegen en goed mengen.Laat deegmengsel 3 uur staan
± 12:00 uur :
""""""""""""""""""
*Weer 4 opgehoopte eetlepels bloem toevoegen en goed door het deeg roeren en weer 2 uur laten staan
± 14:00 uur :
""""""""""""""""""
*Weer 4 opgehoopte eetlepels bloem toevoegen en de rest van de wijn.Goed doorroeren en vermijd klontjes.Weer laten staan.
± 17:00 uur :
""""""""""""""""""
*Weer 4 opgehoopte eetlepels toevoegen plus olie en zout
(ongeveer 1 afgestreken eetlepel) om een goed deeg te maken.Kneden tot het glad en elastisch is geworden.Dat
betekent wel een stief kwartiertje doorkneden.
*Wanneer te dik : water en of wijn toevoegen.
*Wanneer te dun : bloem toevoegen
*Maak vervolgens deegballen van ± 140 gram,bedek deze met een vochtige doek en laat gedurende 1 1/2 uur rijzen
± 19:00 uur :
""""""""""""""""""
*Rol elke deegbal uit tot de gewenste vorm,doe de gevraagde topping er op en bak af in de oven die op 200
graden Celsius staat.Dit duurt zeker 15 minuten.
Goed in de gaten houden en zonodig tijden aanpassen
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
matthijss zegt:
Zelf maak ik pizzadeeg altijd van meel water en gist en zout en duurt het ook minstens een halve dag 48 uur kan ook goed zijn voor ze de oven ingaat.
erna zegt: