Recept
« Terug naar recepten
Plaatkoek
PT75M
Plaatkoek
Een heerlijk plaatkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Metro 200913
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plaatkoek te bereiden
De bodem:
Meng meel, suiker en havermout in een grote kom.
Smelt de boter en voeg dit al roerende toe tot een kruimelig mengsel ontstaat.
Vet een bakplaat met opstaande rand goed in.
Zet een derde deel van het deeg een half uur in de koelkast.
Het resterende deeg verdelen over de bakplaat en met een lepel stevig aandrukken.
De vulling;
De rozijnen wassen en in de week zetten.
Na het weken droogdeppen met keukenpapier.
De appels schillen, grof raspen en met kaneel en suiker op smaak maken.
Appelmengsel en rozijnen verdelen over het deeg op de plaat.
De toplaag:
De oven voorverwarmen op 175 graden.
Het deeg uit de koelkast over het geheel kruimelen en licht aandrukken.
De plaatkoek midden in de oven schuiven en in 75 minuten gaar bakken.
Vervolgens een half uur laten afkoelen en dan in stukken snijden.
Serveer eventueel met een toefje slagroom.
Meng meel, suiker en havermout in een grote kom.
Smelt de boter en voeg dit al roerende toe tot een kruimelig mengsel ontstaat.
Vet een bakplaat met opstaande rand goed in.
Zet een derde deel van het deeg een half uur in de koelkast.
Het resterende deeg verdelen over de bakplaat en met een lepel stevig aandrukken.
De vulling;
De rozijnen wassen en in de week zetten.
Na het weken droogdeppen met keukenpapier.
De appels schillen, grof raspen en met kaneel en suiker op smaak maken.
Appelmengsel en rozijnen verdelen over het deeg op de plaat.
De toplaag:
De oven voorverwarmen op 175 graden.
Het deeg uit de koelkast over het geheel kruimelen en licht aandrukken.
De plaatkoek midden in de oven schuiven en in 75 minuten gaar bakken.
Vervolgens een half uur laten afkoelen en dan in stukken snijden.
Serveer eventueel met een toefje slagroom.
opa-henny Banketbakker zegt: