KookJij

Plaatkoek met gehakt en paprika

Een heerlijk plaatkoek met gehakt en paprika recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Plaatkoek met gehakt en paprika te bereiden

De bladerdeegplakjes laten ontdooien.De olie in een grote koekepan verhitten en bak het gehakt rul.Op smaak brengen met majoraan,peper en zout en van het vuur afnemen.De uien pellen en in ringen snijden.De paprika's halveren,zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden.Bedek met het bladerdeegplakjes met een met bakpapier bedekt bakblik.Druk de naden enigszins vast.Vorm een opstaande rand en laat rondom 5 cm.vrij.Hier en daar inprikken.De oven voorverwarmen op 225C.De tomaten goed laten uitlekken,over het deeg verdelen en wat platdrukken.Het gehakt,uien en de repen paprika erover verdelen.De opstaande rand bladerdeeg omvouwen en zo over de vulling leggen.Bestrijk met het losgeklopt ei.De plaatkoek bakken in plusminus 30 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst