Recept
« Terug naar recepten
Plaatkoek met gehakt en paprika
PT90M
Plaatkoek met gehakt en paprika
Een heerlijk plaatkoek met gehakt en paprika recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plaatkoek met gehakt en paprika te bereiden
De bladerdeegplakjes laten ontdooien.De olie in een grote koekepan verhitten en bak het gehakt rul.Op smaak brengen met majoraan,peper en zout en van het vuur afnemen.De uien pellen en in ringen snijden.De paprika's halveren,zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden.Bedek met het bladerdeegplakjes met een met bakpapier bedekt bakblik.Druk de naden enigszins vast.Vorm een opstaande rand en laat rondom 5 cm.vrij.Hier en daar inprikken.De oven voorverwarmen op 225C.De tomaten goed laten uitlekken,over het deeg verdelen en wat platdrukken.Het gehakt,uien en de repen paprika erover verdelen.De opstaande rand bladerdeeg omvouwen en zo over de vulling leggen.Bestrijk met het losgeklopt ei.De plaatkoek bakken in plusminus 30 min.