KookJij

Plaatpizza (met zelfgemaakte bodem)

Een heerlijk plaatpizza (met zelfgemaakte bodem) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: ik
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Plaatpizza (met zelfgemaakte bodem) te bereiden

Verwarm de oven op 50°C (laagste stand).
Meng in een kom de bloem, zout, 1 el.olijfolie en de gist.
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.
Kneed en sla het nog wat verder en vorm er een bal van.
Doe een beetje olijfolie op je handen en verdeel dat over het deeg, leg het terug in de kom.
Maak een theedoek nat, wring goed uit en leg die over de kom. Zet dit onderin de oven (1 uur).
Als het goed is, is na een uur het volume verdubbeld.
Haal het deeg uit de oven en zet de oven op 250°C.
Kneed het deeg nog even door.
Strooi wat bloem over je werkvlak en leg daar het deeg op, strooi daar wat bloem over en ook over de deegroller.
Rol het uit tot een vierkant stuk deeg ter grootte van de bakplaat.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg daar de pizza bodem op.
Maak een halve liter saus (zie ingrediënten).
Strijk dit over de bodem met de bolle kant van een lepel,
laat daarbij ± 2 cm. rondom vrij ( dan ontstaat er in de oven vanzelf een rand, doordat het onbedekte deeg dikker wordt dan het deeg met saus).
Vervolgens gaat het beleg er op, eerst de plakken salami verdelen,dan de geraspte kaas er over en als laatste de mozzarella.
Zet de oven op 220°C en bak de pizza 20 tot 25 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mebrit

mebrit zegt:
Ik neem dit recept zeker van je mee.
Van het weekend maar even uit proberen.
Ik kocht de bodem altijd en deed dan zelf de saus enz er op maar zie dat dit ook heel makkelijk is.
Bedankt he.
Liske

Liske zegt:
Daar gaat bij mij in elk geval nog een handje verse oregano overheen, en verse blaadjes basilicum voeg ik toe als de pizza uit de oven komt want anders proef je het nauwelijks. Ik ben gek op champignons dus die gaan er ook op!:)