Recept
« Terug naar recepten
Plaatpizza (met zelfgemaakte bodem)
PT100M
Plaatpizza (met zelfgemaakte bodem)
Een heerlijk plaatpizza (met zelfgemaakte bodem) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Plaatpizza (met zelfgemaakte bodem) te bereiden
Verwarm de oven op 50°C (laagste stand).
Meng in een kom de bloem, zout, 1 el.olijfolie en de gist.
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.
Kneed en sla het nog wat verder en vorm er een bal van.
Doe een beetje olijfolie op je handen en verdeel dat over het deeg, leg het terug in de kom.
Maak een theedoek nat, wring goed uit en leg die over de kom. Zet dit onderin de oven (1 uur).
Als het goed is, is na een uur het volume verdubbeld.
Haal het deeg uit de oven en zet de oven op 250°C.
Kneed het deeg nog even door.
Strooi wat bloem over je werkvlak en leg daar het deeg op, strooi daar wat bloem over en ook over de deegroller.
Rol het uit tot een vierkant stuk deeg ter grootte van de bakplaat.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg daar de pizza bodem op.
Maak een halve liter saus (zie ingrediënten).
Strijk dit over de bodem met de bolle kant van een lepel,
laat daarbij ± 2 cm. rondom vrij ( dan ontstaat er in de oven vanzelf een rand, doordat het onbedekte deeg dikker wordt dan het deeg met saus).
Vervolgens gaat het beleg er op, eerst de plakken salami verdelen,dan de geraspte kaas er over en als laatste de mozzarella.
Zet de oven op 220°C en bak de pizza 20 tot 25 minuten.
Meng in een kom de bloem, zout, 1 el.olijfolie en de gist.
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.
Kneed en sla het nog wat verder en vorm er een bal van.
Doe een beetje olijfolie op je handen en verdeel dat over het deeg, leg het terug in de kom.
Maak een theedoek nat, wring goed uit en leg die over de kom. Zet dit onderin de oven (1 uur).
Als het goed is, is na een uur het volume verdubbeld.
Haal het deeg uit de oven en zet de oven op 250°C.
Kneed het deeg nog even door.
Strooi wat bloem over je werkvlak en leg daar het deeg op, strooi daar wat bloem over en ook over de deegroller.
Rol het uit tot een vierkant stuk deeg ter grootte van de bakplaat.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg daar de pizza bodem op.
Maak een halve liter saus (zie ingrediënten).
Strijk dit over de bodem met de bolle kant van een lepel,
laat daarbij ± 2 cm. rondom vrij ( dan ontstaat er in de oven vanzelf een rand, doordat het onbedekte deeg dikker wordt dan het deeg met saus).
Vervolgens gaat het beleg er op, eerst de plakken salami verdelen,dan de geraspte kaas er over en als laatste de mozzarella.
Zet de oven op 220°C en bak de pizza 20 tot 25 minuten.
mebrit zegt:
Van het weekend maar even uit proberen.
Ik kocht de bodem altijd en deed dan zelf de saus enz er op maar zie dat dit ook heel makkelijk is.
Bedankt he.