KookJij

Pladijs in de oven met paddenstoelen

Een heerlijk pladijs in de oven met paddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pladijs in de oven met paddenstoelen te bereiden

Boter een grote ovenschotel in.

Strooi de fijngehakte sjalot uit over de bodem.

Leg de pladijs in de schotel en overgiet met visfumet en witte wijn.

Peper en zout.

Leg wat kleine klontjes boter op de vis.

Breng de schotel bovenop het vuur snel aan de kook.

Schuif de vis in de voorverwarmde oven (240°C).

Laat 10 minuten braden en bestrooi dan de pladijs met de fijngesneden paddenstoelen en de peterselie.

Strooi wat paneermeel over de vis.

Laat nogmaals 10 minuten bakken en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Bert Freij, Visfumet wordt getrokken uit graten en koppen van vissen, samen met grof gesneden ui, grof gesneden selderij, een kruidentuiltje, citroensap en boter in water en witte wijn. Alle magere witte vissoorten zoals tong, tarbot, tongschar, heilbot, griet, rode poon en kabeljauw zijn geschikt. De kieuwen en vissenogen moeten altijd verwijderd worden. Is kant en klaar te koop.;)
Bert Freij

Bert Freij zegt:
Wat is visfumet?