Recept
« Terug naar recepten
Pladijs in de oven met paddenstoelen
PT30M
Pladijs in de oven met paddenstoelen
Een heerlijk pladijs in de oven met paddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pladijs in de oven met paddenstoelen te bereiden
Boter een grote ovenschotel in.
Strooi de fijngehakte sjalot uit over de bodem.
Leg de pladijs in de schotel en overgiet met visfumet en witte wijn.
Peper en zout.
Leg wat kleine klontjes boter op de vis.
Breng de schotel bovenop het vuur snel aan de kook.
Schuif de vis in de voorverwarmde oven (240°C).
Laat 10 minuten braden en bestrooi dan de pladijs met de fijngesneden paddenstoelen en de peterselie.
Strooi wat paneermeel over de vis.
Laat nogmaals 10 minuten bakken en serveer.
Strooi de fijngehakte sjalot uit over de bodem.
Leg de pladijs in de schotel en overgiet met visfumet en witte wijn.
Peper en zout.
Leg wat kleine klontjes boter op de vis.
Breng de schotel bovenop het vuur snel aan de kook.
Schuif de vis in de voorverwarmde oven (240°C).
Laat 10 minuten braden en bestrooi dan de pladijs met de fijngesneden paddenstoelen en de peterselie.
Strooi wat paneermeel over de vis.
Laat nogmaals 10 minuten bakken en serveer.
fijnproever zegt: