KookJij

Pladijs met dille

Een heerlijk pladijs met dille recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vlam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pladijs met dille te bereiden

Maak eerst een court-bouillon: hak de wortel en de ui in grove stukken. Doe de groenten in een pot, voeg tijm, laurier, kruidnagels, peper en zout toe. Overgiet met een liter water. Laat 20 minuten hard koken onder deksel.
Schik de pladijsfilets, met de grijze kant naar binnen, in beboterde cilindervormpjes en plaats ze in een schotel. Vul ze met wat garnalen en giet de bouillon erbij. Leg er een stukje aluminiumpapier op. Plaats de schotel gedurende 12 minuten in een oven van 180°C.
Schep met een schuimspaan voorzichtig de visfilets uit het vocht. Leg ze op een bord en houd ze warm in een lauwe oven (80°C).
Zeef de bouillon. Giet in een sauspan en laat vlug inkoken zonder deksel tot er nog maar een vierde van de hoeveelheid overblijft in de pan. Giet de room bij de saus. Laat opnieuw tot op de helft inkoken op hoog vuur.
Neem van het vuur en voeg de boter, de mosterd, de garnalen en veel fijngehakte dille toe. Voeg helemaal op het einde nog een paar druppels citroensap toe aan de saus.
Leg de vis op de borden en overgiet met de saus. Serveer met aardappelpuree.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst