Recept
« Terug naar recepten
Pladijs met een trio van paddestoelen en ...
PT20M
Pladijs met een trio van paddestoelen en ...
Een heerlijk pladijs met een trio van paddestoelen en ... recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pladijs met een trio van paddestoelen en ... te bereiden
Bak de vissen gaar aan in een beetje boter en kruiden met peper en zout.
Wok de paddestoelen en voeg er een beetje honing , witte balsamico azijn en dille toe.Serveer zeer warm op bord en garneer af. Serveer met aardappelen : krieltjes opgebakken met dille in witte wijn. Te vinden op mijn recepten pagina.
Wok de paddestoelen en voeg er een beetje honing , witte balsamico azijn en dille toe.Serveer zeer warm op bord en garneer af. Serveer met aardappelen : krieltjes opgebakken met dille in witte wijn. Te vinden op mijn recepten pagina.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marianne zegt:
derbyke zegt:
gerrie scheper zegt:
lijkt me een heel lekker recept, maar als de vis zo onbekend is kunnen wij die hier in nederland dan wel kopen?
derbyke zegt:
marianne zegt:
enilorac zegt:
Ik wist het ook niet, maar je vermoeden is juist. Via google op www.goedgeweten.be gevonden: de pladijs is een platte vissoort die o.a. voorkomt in de Atlantische Oceaan, de Noordzee, de Oostzee en het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee.
De vis leeft vooral op de bodem van de zee en voedt zich daar met weekdieren en wormen. Bereidingswijze vermoedelijk gelijk aan die van schol, dat stond boven het stukje. Ik hoop dat je zo verder kunt.
Groetjes, Enilorac
marianne zegt: