Recept
« Terug naar recepten
Pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus
PT45M
Pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus
Een heerlijk pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus te bereiden
Schil en kook de aardappelen.
Snijd de spinazie, de champignons en 1 sjalot fijn. Stoof de groenten aan in olijfolie. Maak puree van de aardappelen, doe die in een spuitzak en spuit pommes duchesse.
Plaats de pommes duchesse voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Snijd de overige 2 sjalotten fijn, stoof aan in olijfolie en blus met de rode wijn.
Leg de speklapjes op een plank met daarop telkens een pladijsfilet. Kruid de vis met peper en zout, voeg de groentenmengeling toe en rol op.
Bak de rolletjes in een hete pan met wat boter en olijfolie.
Werk de wijnsaus af door wat boter toe te voegen en te zeven.
Haal de pommes duchesse uit de oven. Dresseer de borden.
Snijd de spinazie, de champignons en 1 sjalot fijn. Stoof de groenten aan in olijfolie. Maak puree van de aardappelen, doe die in een spuitzak en spuit pommes duchesse.
Plaats de pommes duchesse voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Snijd de overige 2 sjalotten fijn, stoof aan in olijfolie en blus met de rode wijn.
Leg de speklapjes op een plank met daarop telkens een pladijsfilet. Kruid de vis met peper en zout, voeg de groentenmengeling toe en rol op.
Bak de rolletjes in een hete pan met wat boter en olijfolie.
Werk de wijnsaus af door wat boter toe te voegen en te zeven.
Haal de pommes duchesse uit de oven. Dresseer de borden.