Recept
« Terug naar recepten
Plättar - kleine pannenkoekjes
PT15M
Plättar - kleine pannenkoekjes
Een heerlijk plättar - kleine pannenkoekjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plättar - kleine pannenkoekjes te bereiden
Klop de eieren samen met de helft van de melk gedurende een paar minuten.
Voeg alle bloem er ineens bij en roer het verder tot een dikke, gladde massa.
Voeg dan de rest van de melk toe.
Roer tenslotte de gesmolten boter en het zout erdoor.
Omdat er al veel boter door het beslag zit is bij het bakken minder nodig.
Bak de pannenkoekjes in een koekenpan, er kunnen drie stuks tegelijk in de pan.
Bak ze aan beide kanten tot ze bruin en gaar zijn.
Voeg alle bloem er ineens bij en roer het verder tot een dikke, gladde massa.
Voeg dan de rest van de melk toe.
Roer tenslotte de gesmolten boter en het zout erdoor.
Omdat er al veel boter door het beslag zit is bij het bakken minder nodig.
Bak de pannenkoekjes in een koekenpan, er kunnen drie stuks tegelijk in de pan.
Bak ze aan beide kanten tot ze bruin en gaar zijn.