Recept
« Terug naar recepten
Platte Kip met Rode Curry
PT90M
Platte Kip met Rode Curry
Een heerlijk platte kip met rode curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Platte Kip met Rode Curry te bereiden
1).Doe in de kokosmelk de suiker en de curry en evt.peper en zout en roer dat goed door elkaar.
2).Knip met de wildschaar het gehele ruggedeelte van de kip weg en vouw de kip dan plat op zijn borsten. Knip ook de vleugeltips er af.
3).Kerf met een scherp mesje aan de velkant sneden in de dijen en de borsten op ± 1 1/2 cm van elkaar
4).Smeer de kip goed in (ook in de snedes) met de kokos-curyy en laat een half uur intrekken.
5).Leg de kip een 10 cm onder de bovengrill van de oven met de huid naar boven en grill ongeveer 10 - 12 minuten.
6).Draai de platte kip dan om (op z'n vel dus), dek losjes af met een stukje alu-folie en grill nog eens 20 tot 25 minuten, tot de kip gaar is geworden.
7).Laat de kip dan buiten de oven minimaal 5 minuten afgedekt rusten, alvorens hem in stukken te verdelen.
2).Knip met de wildschaar het gehele ruggedeelte van de kip weg en vouw de kip dan plat op zijn borsten. Knip ook de vleugeltips er af.
3).Kerf met een scherp mesje aan de velkant sneden in de dijen en de borsten op ± 1 1/2 cm van elkaar
4).Smeer de kip goed in (ook in de snedes) met de kokos-curyy en laat een half uur intrekken.
5).Leg de kip een 10 cm onder de bovengrill van de oven met de huid naar boven en grill ongeveer 10 - 12 minuten.
6).Draai de platte kip dan om (op z'n vel dus), dek losjes af met een stukje alu-folie en grill nog eens 20 tot 25 minuten, tot de kip gaar is geworden.
7).Laat de kip dan buiten de oven minimaal 5 minuten afgedekt rusten, alvorens hem in stukken te verdelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een tomaten-komkommer salade bij en rijst en druppel over de rijst wat overgebleven marinade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Heb wel eens gehoord van platgeslagen kip, voor op de BBQ en kip met een bierblikje is z'n achterste met marinades. Maar dit vind ik wel heel origineel. grten Hans:):)
hns zegt: