Recept
« Terug naar recepten
Plauri
PT30M
Plauri
Een heerlijk plauri recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henny hoornenborg
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Onbekend brandaris.kookjij.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plauri te bereiden
Een zak gele erten, in een schaal met water laten weken, kan een nacht in de koelkast gedaan worden.
Peper naar smaak toevoegen.
Zout ook naar smaak toevoegen.
Uien fijn snijden.
Knoflook ook fijn snijden.
Olie ongeveer een kopje er in gieten.
Haal de plauri uit de koeling giet water uit de schaal doe de uien en het knoflook er door heen met de hand, mengen voeg zout en peper toe op smaak meng alles goed door elkaar.
Ga baletjes maken van 3cm rond draai alle baletjes en dan bak je ze in de wok waar de olie in zit laat het mooi licht bruin worden.
Peper naar smaak toevoegen.
Zout ook naar smaak toevoegen.
Uien fijn snijden.
Knoflook ook fijn snijden.
Olie ongeveer een kopje er in gieten.
Haal de plauri uit de koeling giet water uit de schaal doe de uien en het knoflook er door heen met de hand, mengen voeg zout en peper toe op smaak meng alles goed door elkaar.
Ga baletjes maken van 3cm rond draai alle baletjes en dan bak je ze in de wok waar de olie in zit laat het mooi licht bruin worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
brandaris zegt:
brandaris zegt:
martin de berg zegt:
tomaten chutney.