Recept
« Terug naar recepten
pnom penh
PT40M
pnom penh
Een heerlijk pnom penh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe pnom penh te bereiden
Citroengras wassen, harde delen verwijderen.
Dikke delen in zeer dunne plakjes snijden.
Ongeveer 4 uur weken in lauw water.
Knoflook snipperen en sjalotjes. Citroengras zeven en erbij doen.
Vlees in reepjes snijden en door mengsel.
Paprika schoonmaken en in smalle reepjes snijden.
Bereidingswijze
Wok heet, olie erin en weer heet. Paprikareepjes 2 minuten roerbakken, dan naar de rand scheppen. Vlees in kleine porties roerbakken in het midden van de wok. Afblussen met de vissaus, koenjit, suiker en peper toevoegen. Alles omscheppen en goed door laten warmen.
Serveertips
Gekookte rijst natuurlijk. En er kan prima een zoetzure groenteschotel bij
Dikke delen in zeer dunne plakjes snijden.
Ongeveer 4 uur weken in lauw water.
Knoflook snipperen en sjalotjes. Citroengras zeven en erbij doen.
Vlees in reepjes snijden en door mengsel.
Paprika schoonmaken en in smalle reepjes snijden.
Bereidingswijze
Wok heet, olie erin en weer heet. Paprikareepjes 2 minuten roerbakken, dan naar de rand scheppen. Vlees in kleine porties roerbakken in het midden van de wok. Afblussen met de vissaus, koenjit, suiker en peper toevoegen. Alles omscheppen en goed door laten warmen.
Serveertips
Gekookte rijst natuurlijk. En er kan prima een zoetzure groenteschotel bij