Recept
« Terug naar recepten
Po Pia Sod (gestoomde loempia's)
PT35M
Po Pia Sod (gestoomde loempia's)
Een heerlijk po pia sod (gestoomde loempia's) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
12st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Po Pia Sod (gestoomde loempia's) te bereiden
Stoom de loempiavellen gedurende 1 minuut. Leg op het onderste deel van ieder vel een stuk sla van 15 bij 15 cm. Schik gelijke porties van alle ingrediënten, met uitzondering van de pindasaus, op het sla-vierkant
Begin vanaf onderaan op te rollen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak de andere loempia's op gelijke wijze.
Verwarm de pindasaus.
Stoom de loempia's gedurende 4 minuten.
Serveren:
Plaats een soepkom in het midden van een groot bord en leg aan weerszijden een gestoomde en gefrituurde loempia.Voeg bij de laatste wat pindasaus. Plaats een stukje gekrulde bleekselderij aan de bovenzijde van het bord ter garnering
Begin vanaf onderaan op te rollen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak de andere loempia's op gelijke wijze.
Verwarm de pindasaus.
Stoom de loempia's gedurende 4 minuten.
Serveren:
Plaats een soepkom in het midden van een groot bord en leg aan weerszijden een gestoomde en gefrituurde loempia.Voeg bij de laatste wat pindasaus. Plaats een stukje gekrulde bleekselderij aan de bovenzijde van het bord ter garnering