Recept
« Terug naar recepten
Pogaça = broodjes (Gevulde)
PT70M
Pogaça = broodjes (Gevulde)
Een heerlijk pogaça = broodjes (gevulde) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pogaça = broodjes (Gevulde) te bereiden
1. Doe de kaas in een ruime kom en druk de kaas met een vorkje fijn.
Roer de peterselie (fijngehakt) en de gemalen peper erdoor.
2. Doe alle ingrediënten voor de deeg in een ruime kom en kneed ze tot hangend soepel deeg of maak het deeg in de broodmachine.
Pak elke keer een stukje van het deeg, iets groter dan een ei en maak een ruim kuiltje erin (of rol het eerst klein beetje uit op een schoon aanrecht, met je vingers).
Vul het kuiltje met het kaasmengsel en draai het daarna helemaal glad en dicht (moet alle kanten goed dicht zijn).
Laat de deegbollen op een warme plek 1 uur rijzen.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
4. Bestrijk de bovenkant van gevulde bolletjes met eierdooier en bestrooi ze met sesamzaad, of maanzaad.
Leg ze met tussenruimte op de ingevette bakplaat (of bekleed de bakplaat met bakpapier).
Bak ze daarna in de oven tot ze goudbruin zijn.
5. Haal ze uit de oven.
Besprenkel de broodjes ”Poğaça’s” met een beetje water en bedek ze met een schone keukendoek.
Even wachten en EET SMAKELIJK , (Afiyet olsun).
Roer de peterselie (fijngehakt) en de gemalen peper erdoor.
2. Doe alle ingrediënten voor de deeg in een ruime kom en kneed ze tot hangend soepel deeg of maak het deeg in de broodmachine.
Pak elke keer een stukje van het deeg, iets groter dan een ei en maak een ruim kuiltje erin (of rol het eerst klein beetje uit op een schoon aanrecht, met je vingers).
Vul het kuiltje met het kaasmengsel en draai het daarna helemaal glad en dicht (moet alle kanten goed dicht zijn).
Laat de deegbollen op een warme plek 1 uur rijzen.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
4. Bestrijk de bovenkant van gevulde bolletjes met eierdooier en bestrooi ze met sesamzaad, of maanzaad.
Leg ze met tussenruimte op de ingevette bakplaat (of bekleed de bakplaat met bakpapier).
Bak ze daarna in de oven tot ze goudbruin zijn.
5. Haal ze uit de oven.
Besprenkel de broodjes ”Poğaça’s” met een beetje water en bedek ze met een schone keukendoek.
Even wachten en EET SMAKELIJK , (Afiyet olsun).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
☆Ayse☆ zegt:
Mijn zinnetje was nog niet af...
Ik blijf!!!.
En kom ik zo nu en dan lezen en reageren hier
☆Ayse☆ zegt:
Wens jullie alvast een mooie bruiloft toe met veel liefde en geluk.
..
Je heb je best weer gedaan met de broodjes ☺
Fijn dat het recept zo geslaagd is.
Groetjes X
sabrina zegt:
sabrina zegt:
Canan zegt:
Anna Koudys zegt:
Sabrina: alvast een heel fijne dag toegewenst en heel veel geluk voor de toekomst!
Groetjes,
Anna
KookJij.
sabrina zegt:
Ayse (Y) zegt:
Het gaat goed met mij.
En met jou?
Wat leuk, en de broodjes blijven lekker he ☺ .. is inderdaad alweer een paar jaar geleden.
Eerlijk gezegd ben ik niet zo vaak actief meer op kookjij.
Heb het namelijk best druk.
Ik wens jou en je familie een fijn weekend.
lieve groet x
☆Ayse☆
sabrina zegt:
ayse zegt:
Succes,Groetjes terug :D Ayse
sabrina zegt:
Ja Anna, ze waren ook weer erg lekker alleen kan nu even geen broodje meer zien, haha!