Recept
« Terug naar recepten
Poirine van parelhoen met asperges
PT30M
Poirine van parelhoen met asperges
Een heerlijk poirine van parelhoen met asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
776 kcal kCal energie
55.4 g Gram eiwit
52.7 g Gram vet
18 g Gram koolhydraten
55.4 g Gram eiwit
52.7 g Gram vet
18 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poirine van parelhoen met asperges te bereiden
Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
Pers de 3de sinaasappel.
Verwarm de poirines van parelhoen au bain-marie. Breng daarvoor water aan de kook in een grote kookpot
en leg er de vacuüm verpakte poirines in. Verlaag het vuur en laat ze 20 min. in het hete water liggen. Of maak ze klaar in de oven: leg de poirines onmiddellijk in een
ovenschotel en zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de asperges ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, samen met de groenepeperbolletjes. Giet het vet weg en blus met de grand marnier. Laat het kookvocht volledig verdampen.
Giet het sinaasappelsap en de room in de pan. Kruid met peper en zout. Roer tot een lichtgebonden saus. Voeg de sinaasappelpartjes toe op het einde van de
bereiding.
Als u de poirines au bain-marie hebt klaargemaakt, giet ze dan af en open de verpakking met een mes.
Verdeel de poirines van parelhoen over de borden en dien op met de asperges en de sinaasappelsaus. Geef
er kroketten of verse tagliatelle bij.
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
Pers de 3de sinaasappel.
Verwarm de poirines van parelhoen au bain-marie. Breng daarvoor water aan de kook in een grote kookpot
en leg er de vacuüm verpakte poirines in. Verlaag het vuur en laat ze 20 min. in het hete water liggen. Of maak ze klaar in de oven: leg de poirines onmiddellijk in een
ovenschotel en zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de asperges ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, samen met de groenepeperbolletjes. Giet het vet weg en blus met de grand marnier. Laat het kookvocht volledig verdampen.
Giet het sinaasappelsap en de room in de pan. Kruid met peper en zout. Roer tot een lichtgebonden saus. Voeg de sinaasappelpartjes toe op het einde van de
bereiding.
Als u de poirines au bain-marie hebt klaargemaakt, giet ze dan af en open de verpakking met een mes.
Verdeel de poirines van parelhoen over de borden en dien op met de asperges en de sinaasappelsaus. Geef
er kroketten of verse tagliatelle bij.