Recept
« Terug naar recepten
Poké bowl
PT20M
Poké bowl
Altijd gedacht dat dit gerecht Japans was maar toen ik me erin ging
verdiepen bleek dat deze foodtrend uit Hawaï komt. Het betekent eigenlijk
niet meer dan "gesneden in kleine stukjes" die je dus bovenop de rijst in
een kom doet. De inspiratie van de talloze ingrediënten komen van over de
hele wereld.
Ik heb deze (gezonde) versie niet met sushi rijst gemaakt, zoals dat meestal
gebeurd, maar ik heb in deze gezondere variant zilvervliesrijst gebruikt.
Verder heb ik in plaats van rauwe zalm, die je in de meeste recepten vaak
ziet, voor de gerookte variant gekozen.
Dit is echt weer zo'n ontdekking die ik zeer waarschijnlijk in tientallen
varianten zal gaan maken, want je kunt hiermee volop naar hartenlust
variëren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poké bowl te bereiden
- Maak eerst de limoenmayonaise en zet deze opzij. Het is handig om het in een knijpflesje te doen.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat deze afkoelen verdeel over de kommen.
- Snij de zalm in stukjes, tomaat in dunne schijfjes, wortel in juliennereepjes, mango in blokjes en verdeel alles over de kommen.
- Doe in het midden wat van de sojaboontjes en garneer met fijngesneden lente ui, sesamzaadjes en limoenmayonaise.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Variatietip: Wakamé, zeekraal, norivellen, tonijn, garnalen, surimi, kip, radijs, kikkererwten, rode ui, avocado, mais, komkommer, taugé, paprika, ananas, wasabi mayonaise, sriracha mayonaise enz.