KookJij

Poké bowl

Altijd gedacht dat dit gerecht Japans was maar toen ik me erin ging verdiepen bleek dat deze foodtrend uit Hawaï komt. Het betekent eigenlijk niet meer dan "gesneden in kleine stukjes" die je dus bovenop de rijst in een kom doet. De inspiratie van de talloze ingrediënten komen van over de hele wereld. Ik heb deze (gezonde) versie niet met sushi rijst gemaakt, zoals dat meestal gebeurd, maar ik heb in deze gezondere variant zilvervliesrijst gebruikt. Verder heb ik in plaats van rauwe zalm, die je in de meeste recepten vaak ziet, voor de gerookte variant gekozen. Dit is echt weer zo'n ontdekking die ik zeer waarschijnlijk in tientallen varianten zal gaan maken, want je kunt hiermee volop naar hartenlust variëren.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poké bowl te bereiden

  1. Maak eerst de limoenmayonaise en zet deze opzij. Het is handig om het in een knijpflesje te doen.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat deze afkoelen verdeel over de kommen.
  3. Snij de zalm in stukjes, tomaat in dunne schijfjes, wortel in juliennereepjes, mango in blokjes en verdeel alles over de kommen.
  4. Doe in het midden wat van de sojaboontjes en garneer met fijngesneden lente ui, sesamzaadjes en limoenmayonaise.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Variatietip: Wakamé, zeekraal, norivellen, tonijn, garnalen, surimi, kip, radijs, kikkererwten, rode ui, avocado, mais, komkommer, taugé, paprika, ananas, wasabi mayonaise, sriracha mayonaise enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst