KookJij

Polenta uit de oven

Een heerlijk polenta uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Een scheurkalender uit 2007
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Polenta uit de oven te bereiden

-Kook het water en roer het maismeel met het zout erdoor met een garde.
-Laat op zacht vuur inkoken tot een dikke puree, af en toe roeren.
-Schep de polenta op een ovenschaal of dienblad en rol uit tot ongeveer 1 cm dik.
-Goed laten afkoelen.
-Snijd de ui in ringen en bak deze in de olijfolie even aan.
-Snij de polenta in vierkanten van 10 cm breed.
-Verdeel de uienringen in een ovenschaal, de plakjes polenta erbovenop, peterselie erover strooien en de kaas.
-Bak in een voorverwarmde oven van 200C voor 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst