KookJij

Polentataart

Een heerlijk polentataart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Polentataart te bereiden

Week de rozijnen 30 minuten in een bakje met de Grappa en water, zodat de rozijnen helemaal onder water staan. Laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de ricotta samen met de suiker, de vanillesuiker, het citroensap, de rozijnen en de melk. Voeg al kloppend de polenta toe. Het mengsel zal redelijk vloeibaar blijven.
Giet het polentamengsel in een ingevette springvorm (ca. 23 cm). Zorg bij het invetten dat vooral de rand tussen bodem en zijkant goed dicht zit met boter zodat er niks van het vloeibare mengsel uitkan. Zet de springvorm op een bakplaat om eventueel lekkend vocht op te vangen.
Strooi de pijnboompitten over de taart.
Bak de polentataart ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en gaar is. De taart zal heel langzaam stollen.
Bestuif de taart met een beetje poedersuiker en serveer er naar wens geklopte slagroom bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Van Hecke Jenny

Van Hecke Jenny zegt:
Het recept nog eens "goed" gelezen !!! Dus de pijnboompitten meebakken.
Van Hecke Jenny

Van Hecke Jenny zegt:
Wat doe je met de pijnboompitten?
Meebakken? Daarna bestrooien met de pitten? Eventueel geroosterd?