Recept
« Terug naar recepten
Polentataart
PT150M
Polentataart
Een heerlijk polentataart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
granditalia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Polentataart te bereiden
Week de rozijnen 30 minuten in een bakje met de Grappa en water, zodat de rozijnen helemaal onder water staan. Laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de ricotta samen met de suiker, de vanillesuiker, het citroensap, de rozijnen en de melk. Voeg al kloppend de polenta toe. Het mengsel zal redelijk vloeibaar blijven.
Giet het polentamengsel in een ingevette springvorm (ca. 23 cm). Zorg bij het invetten dat vooral de rand tussen bodem en zijkant goed dicht zit met boter zodat er niks van het vloeibare mengsel uitkan. Zet de springvorm op een bakplaat om eventueel lekkend vocht op te vangen.
Strooi de pijnboompitten over de taart.
Bak de polentataart ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en gaar is. De taart zal heel langzaam stollen.
Bestuif de taart met een beetje poedersuiker en serveer er naar wens geklopte slagroom bij.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de ricotta samen met de suiker, de vanillesuiker, het citroensap, de rozijnen en de melk. Voeg al kloppend de polenta toe. Het mengsel zal redelijk vloeibaar blijven.
Giet het polentamengsel in een ingevette springvorm (ca. 23 cm). Zorg bij het invetten dat vooral de rand tussen bodem en zijkant goed dicht zit met boter zodat er niks van het vloeibare mengsel uitkan. Zet de springvorm op een bakplaat om eventueel lekkend vocht op te vangen.
Strooi de pijnboompitten over de taart.
Bak de polentataart ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en gaar is. De taart zal heel langzaam stollen.
Bestuif de taart met een beetje poedersuiker en serveer er naar wens geklopte slagroom bij.
Van Hecke Jenny zegt: