Recept
« Terug naar recepten
Pollo Alle Mandorle
PT65M
Pollo Alle Mandorle
Een heerlijk pollo alle mandorle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
joshua mulders
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pollo Alle Mandorle te bereiden
Snij de winterwortelen, aardappelen, courgette en paprika’s in stukken.
Laat de boter in de olijfolie in een pan smelten.
Deel iedere kippenbout in 3 stukken.
Rol ze aan beide kanten door paneermeel en bak ze aan beide kanten in 10 minuten goed klaar.
Voeg de tijm en knoflook toe aan de kip, en giet na ongeveer 3 minuten 1 glas bier overheen.
In ongeveer 5 minuten het vocht goed laten opnemen.
Daarna de walnoten er bij.
Vervolgens de winterwortelen toevoegen en goed op laten nemen.
Dan de aardappelen in de pan en ook goed laten opnemen.
Daarna de courgette, de paprika’s en de groente bouillonblokje toevoegen.
Als laatste de tomaten er over heen doen.
Doe de volgende kruiden erbij: rozemarijn, peper, zout en oregano.
Meng 2 blokjes kippenbouillon in een half glas warm water en giet deze over de kip heen.
Doe alles in een ovenschaal met aluminiumfolie erover heen,
gedurende ongeveer 30 minuten in de oven op 220 graden.
Draai de kip om. Dan nog tien minuten zonder folie in de oven
Laat de boter in de olijfolie in een pan smelten.
Deel iedere kippenbout in 3 stukken.
Rol ze aan beide kanten door paneermeel en bak ze aan beide kanten in 10 minuten goed klaar.
Voeg de tijm en knoflook toe aan de kip, en giet na ongeveer 3 minuten 1 glas bier overheen.
In ongeveer 5 minuten het vocht goed laten opnemen.
Daarna de walnoten er bij.
Vervolgens de winterwortelen toevoegen en goed op laten nemen.
Dan de aardappelen in de pan en ook goed laten opnemen.
Daarna de courgette, de paprika’s en de groente bouillonblokje toevoegen.
Als laatste de tomaten er over heen doen.
Doe de volgende kruiden erbij: rozemarijn, peper, zout en oregano.
Meng 2 blokjes kippenbouillon in een half glas warm water en giet deze over de kip heen.
Doe alles in een ovenschaal met aluminiumfolie erover heen,
gedurende ongeveer 30 minuten in de oven op 220 graden.
Draai de kip om. Dan nog tien minuten zonder folie in de oven
resi zegt: