Recept
« Terug naar recepten
Pommodorisoep
PT20M
Pommodorisoep
Een heerlijk pommodorisoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
helma lemmers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pommodorisoep te bereiden
Meng alle ingrediënten voor de soepballen door elkaar en draai met vochtige handen balletjes.
Verhit de olijfolie in een diepe soeppan.
Voeg de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe en bak deze aan zonder te kleuren.
Blus af met balsamico-azijn en laat deze bijna volledig inkoken.
Hak de tomaten in grove stukken en voeg ze toe.
Draai het vuur hoog, doe de deksel op de pan en laat het geheel 4 min. koken.
Voeg 7 dl water toe en en breng de inhoud van de pan aan de kook.
Pureer de soep met de staafmixer tot het volledig glad is.
Voeg de gehaktballen toe en doe de deksel op de pan en laat de gehaktballetjes in 10 min gaar worden.
Doe er op het laatst de fijn gehakte basilicum door.
Dien de soep op met een dot crème fraîche.
Verhit de olijfolie in een diepe soeppan.
Voeg de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe en bak deze aan zonder te kleuren.
Blus af met balsamico-azijn en laat deze bijna volledig inkoken.
Hak de tomaten in grove stukken en voeg ze toe.
Draai het vuur hoog, doe de deksel op de pan en laat het geheel 4 min. koken.
Voeg 7 dl water toe en en breng de inhoud van de pan aan de kook.
Pureer de soep met de staafmixer tot het volledig glad is.
Voeg de gehaktballen toe en doe de deksel op de pan en laat de gehaktballetjes in 10 min gaar worden.
Doe er op het laatst de fijn gehakte basilicum door.
Dien de soep op met een dot crème fraîche.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
Jazeker.
Pomodori tomaten (pruim tomaten) zijn ovaal van vorm en hebben stevig, vlezig vruchtvlees met een zoetige smaak, wat deze tomaat erg geschikt maakt voor te verwerken in salades en sauzen.
De pruimtomaten zijn zowel in tros als los verkrijgbaar.
Ze worden ook wel Roma-tomaten genoemd, en zijn vooral gekend van de 'tomaten in blik'.
Tomaten in blik zijn veruit het beste dat je kunt gebruiken als je sauzen of soepen gaat maken. Deze tomaten konden immers tot vlak voor de oogst groeien onder de volle zon in Mediteraanse landen en zijn daarom veel zoeter en rijper van smaak dan verse tomanten.
Redactie KookJij
Liske zegt: