Recept
« Terug naar recepten
Pompoen- en bloemkoolsoep
PT30M
Pompoen- en bloemkoolsoep
Een heerlijk pompoen- en bloemkoolsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen- en bloemkoolsoep te bereiden
Was en snijd de prei, wortel, bloemkool en pompoen in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
Fruit de prei, knoflook en wortelen gedurende +- 5 min. in de olijfolie. Voeg de bloemkool en pompoen toe en laat een paar minuten stoven.
Blus met de bouillon, breng aan de kook en voeg er het venkelzaad, laurierblad en de tijm aan toe. Zet het vuur laag en kook afgedekt in +- 25 min. gaar.
Haal laurier en tijm eruit en mix de soep fijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. Indien de soep te dik is, leng dan aan met wat water.
Serveer met een scheutje kruidenolie en geroosterde pompoenpitten.
Fruit de prei, knoflook en wortelen gedurende +- 5 min. in de olijfolie. Voeg de bloemkool en pompoen toe en laat een paar minuten stoven.
Blus met de bouillon, breng aan de kook en voeg er het venkelzaad, laurierblad en de tijm aan toe. Zet het vuur laag en kook afgedekt in +- 25 min. gaar.
Haal laurier en tijm eruit en mix de soep fijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. Indien de soep te dik is, leng dan aan met wat water.
Serveer met een scheutje kruidenolie en geroosterde pompoenpitten.
Jeannine Van Immerseel zegt: